Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нов мегакомплекс за 30 млн. долара ще ремонтира и рециклира части за Боинг и Еърбъс в Бургас

Нов мегакомплекс за 30 млн. долара ще ремонтира и рециклира части за Боинг и Еърбъс в Бургас

Днес направиха първата копка на научно-изследователската и производствена база.

В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части и компоненти за самолетни двигатели. Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели. Клиенти се очаква да бъдат заводите на "Боинг" в САЩ, на "Еърбъс" в Европа и в Япония.

Комплексът ще осигури работни места на 200 висококвалифицирани работници, предават от пресцентъра на Община Бургас. Инвестицията е на стойност 30 млн. щатски долара, като очакванията са базата да заработи още догодина. Компанията инвеститор ще осигури опитни чуждестранни специалисти, което ще позволи в кратък срок да се организира система за управление на сложните производствени процеси, система за качество на предприятието и управление на ресурсите на дружеството в съответствие с най-добрите световни практики.

Символична първа копка на терена от 20 000 кв. м. в Индустриалния и логистичен парк днес направиха кметът на Община Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на компанията инвеститор - Алексей Филипов. На събитието присъстваха още областният управител Вълчо Чолаков, Евгени Борисов - директор на "Монтажи Строителни конструкции", директорът на "Индустриален и логистичен парк-Бургас" АД Стамен Стамов, председателят на борда на директорите на "Индустриален и логистичен парк-Бургас" Златина Георгиева, председателят на Общински съвет Бургас Костантин Луков, главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева, директорът на дирекция "Икономика" в Община Бургас Ивелина Стратева, директорът на Пристанище - Бургас Диян Димов, общински съветници и др.

Индустриален и логистичен парк - Бургас разполага с територия от 240 дка, която  е запълнена на 90%. В нея са привлечени над 30 инвеститора, разкриващи 1000 постоянни работни места, като са инвестирани над 80 млн. лева в производства и логистични бази.

Вече функционират бази за бетонови изделия, изработка на мебели, производство на отоплителни и климатични системи, метални изделия, местни продукти, хлебни изделия, логистични центрове. От лятото на 2017 година в портфолиото на парка присъства и шведският гигант в автомобилното производството "Volvo Group" с център за обслужване, сервизиране и продажба на товарни автомобили от марките "Volvo" и "Renault".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега