Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нов скандал в РИОСВ - Бургас заради лодките на Ропотамо

Нов скандал в РИОСВ - Бургас заради лодките на Ропотамо

Граждани срещу корупцията изпратиха писмо до редакцията ни, в което се съобщава за скандал при отваряне на офертите на фирмите-участници за на нов наемател на атракционна дейност „Разходка с лодка в река Ропотамо”.

Граждани срещу корупцията изпратиха писмо до редакцията ни, в което се съобщава за скандал при отваряне на офертите на фирмите-участници за на нов наемател на атракционна дейност „Разходка с лодка в река Ропотамо”. Публикуваме писмото без редакторска намеса:  

Четири фирми се заканиха, че ще сезират прокуратурата за множество нарушения и неясноти допуснати в деня на отваряне на офертите на фирмите-участници за на нов наемател на атракционна дейност „Разходка с лодка в река Ропотамо”. Грандиозният скандал избухна вчера преди обед /9 септември/ в сградата на Регионалната инспекциуя по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/-Бургас, където се проведе открита процедура с поетапно отваряне на документите на шестте фирми-кандидати да возят с лодки туристи по Ропотамо.

С адвокат в инспекцията видимо притеснен и нервен пристигна предният 10-годишен наемател на лодките Тодор Ташев, сега отново кандидат за стопанин на атракцията с подадени оферти на две фирми „Кито трейд” и „Примо тур”, на които е управител . В залата сред останалите кандидати, бе забелязан и управителят на ”Венис Марина” Здравко Казаков, който по документи все още е намател на аткрациона. Негови катамарани, след тези на Ташев,  до момента разхождат туристи по реката. Напрежението в залата се нажежи секунди след началото в 10.00 часа, когато стана ясно, че РИОСВ е била предварително информирана, че заради допуснати нарушения в конкурса от нейна страна, няколко от участващите фирми са подали жалби до Бургаския административен съд.

Техни адвокати настояха пред тричленната комисия, лично в залата да влезе директорът на инспекцията Добрина Стоилова и да потвърди дали при тези обстоятелства ще се проведе надпреварата. Привикана от Димитринка Георгиева, председседател на комисията, Стоилова потвърди заповедтта за конкурса и той запопочна с отваряне на пликовете с документите. Оказа се, че нито един от участниците не е получил документ, върху който да са отбелязани поредните номера на подадените оферти, дата и час на постъпването им. Върху пликовете също липсваше час на постъпването на офертите. Комисията се чудеше коя оферта в кой час е постъпила и дали не е подадена след изтичането на крайния час за приемането и в РИОСВ-Бургас.

В залата настана тотален хаос, след като представителите на шестте фирми започнаха да сочат един след друг нарушения на Закона, за начина, по който се провежда отварянето на офертите и допуснатите грешки и неясноти в документацията на възложителя. Част от обвиненията бяха и за редица дискриминационни изисквания към участниците в конкурса . Разкритието на адвокат Моско Янев хвърли в тотален смут присъстващите в залата, като обяви, че РИОСВ е допуснала сериозен и непоправим гаф, като никъде не е посочила и определила в документите срока за наем на атракционната дейност.

Т.е без определен и посочен срок за наем в документите, по Закон, договорът с фирмата победител не може да бъде подписан. Оказа се, че заради този гаф на РИОСВ, нито един от кандидатите не е посочил срок за изпълнение на дейността и комисията обяви, че всички са отстранени от участие. Юристът в комисията заяви, че протокола от отварянето на офертите, трябва да е изготвен в срок до 11 септември, а директорът Добрина Стоилова да излезе с краен административен акт,  с който ще бъде прекратена процедурата за избор на нов наемател на атракционната дейност в Ропотамо.  

Оказа се също, че обяването на конкурс за нов наемател на атракцията в Ропотамо при действащ договор с „Венис Марина” за извършване на същата дейност, на същото място е недопустимо. Въпросната фирма в момента извършва разходки с лодки в реката и има сключен договор със срок до декември 2017-та година. Преди месец РИОСВ-Бургас прекрати едностранно договора, който обаче остава в сила до окончателното произнасяне на съда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега