Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова евакуация в Германия заради високите води на Елба

Нова евакуация в Германия заради високите води на Елба

Прииждането на река Елба, която достигна исторически високи нива, продължава да заплашва северната част на Германия. Една дига поддаде тази нощ в провинция Саксония-Анхалт, налагайки евакуацията на стотици хора, предаде АФП.

Прииждането на река Елба, която достигна исторически високи нива, продължава да заплашва северната част на Германия. Една дига поддаде тази нощ в провинция Саксония-Анхалт, налагайки евакуацията на стотици хора, предаде АФП.

Натискът на водата отвори пробойна от десетина метра в дига близо до селището Фишбек, която бързо се разшири до 50 метра и властите наредиха евакуирането на около 500-те жители, както и населението на още три съседни селища.Скъсването на дигата наложи затварянето на железопътен мост, поради което влаковете между Берлин и Кьолн и Франкфурт трябваше да бъдат отклонени по друг маршрут.Малко по на юг, в Магдебург - главен град на провинция Саксония-Анхалт, водите на река Елба започнаха да се оттеглят, като нивото й спадна до 7,30 м, след като достигна 7,48 м вчера. Обикновено на това място нивото на реката е около 2 метра.

Вчера властите поискаха евакуирането на 23 500 души в Магдебург и околностите му. Те все още не са получили разрешение да се върнат в домовете си. „Положението в Магдебург е под контрол за момента, но все още няма причина да си отдъхваме с облекчение и да отменяме тревогата,” съобщи говорителка на кризисния щаб в Саксония-Анхалт.

В Брандебург и Долна Саксония очакват реката да достигне най-високото си ниво. Във Витенберг, провинция Брандебург нивото на река Елба достигна 7,85 м вчера или с 50 см повече, отколкото при последния рекорден прилив от 2002 г. В тази селска и рядко населена област властите очакват нивото на реката да достигне 8 м днес и 8,20 м утре.

След потопа в Централна Европа, проливни дъждове предизвикаха проблеми и в 10 китайски провинции през последните няколко дни.В различни райони на Китай материални загуби са претърпели 3,6 милиона души, съобщи в понеделник информационната агенция „Синхуа”.

Най-тежка бе ситуацията в 10 провинции в страната. Според официалните данни, цитирани от ИТАР-ТАСС жертви на стихията са станали 13 души.Унищожени са много селскостопански насаждения и са разрушени над 1500 жилищни сгради.Общите икономически щети се оценяват на 1,29 милиарда юана (близо 158 милиона евро).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега