Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Новите шофьори с придружител на пътя през първата година

Новите шофьори с придружител на пътя през първата година

Въвеждането на такова правило би било в помощ на новаците на пътя и би избегнало голяма част от инцидентите.

Новите шофьори да имат право да карат само с придружител през първата си година зад волана. Такава идея има зам.-шефът на транспортната комисия в НС Иван Вълков. Според него, не само непълнолетните граждани трябва да управляват автомобил под контрола на опитен водач, каквато промяна се обсъжда в момента. Въвеждането на такова правило би било в помощ на новаците на пътя и би избегнало голяма част от инцидентите.

"Трябва да имаме политика по отношение на подобряване на обучението на водачите на МПС. Това е дебат, в който трябва да участват много институции ­ контролните органи в лицето на „Автомобилна администрация“ и КАТ, обществени организации, хора от бранша, т.е. тези, които обучават водачи на МПС. Вземането на едно такова решение е възможно, но то трябва да бъде цялостно, а не само за разрешаване на шофирането на водачите до навършването на 18 години", коментира Вълков пред в-к "Монитор".

Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата вече е разписала текстове, които да бъдат поместени в изцяло нов Закон за движение по пътищата.

Част от тях се отнасят до най-младите водачи - между 16 и 18 години. В случай, че те получат правото да шофират, транспортната комисия иска различни правила относно контролните точки, разрешената скорост и допустимите промили алкохол в кръвта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега