Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ново меню, нощен живот и атракции за посетителите на Острова от април

Ново меню, нощен живот и атракции за посетителите на Острова от април

Бургас се пробужда за новия сезон с пълна сила. Същото се отнася и за едно от най-екзотичните кътчета в района. Репортер на PoligrafF.net разпита директора на ОП „Туризъм“ – Кристина Вълчева кога да очакваме първия курс до острова и с какво ще ни изненада „Света Анастасия“ тази година.

Бургас сепробужда за новия сезон с пълна сила. Същото се отнася и за едно отнай-екзотичните кътчета в района. Репортер на PoligrafF.net разпита директора на ОП „Туризъм“ – КристинаВълчева кога да очакваме първия курс до острова и с какво ще ни изненада „СветаАнастасия“ тази година.

„В момента текатремонтни дейности на острова. Отпуснаха ни пари по „Бедствия и аварии“, за даотстраним пораженията след бурите през зимата, но те са малко и се надяваме даприключим до 2-3 седмици.. Иска ни се да успеем да отворим за Великден, но привсички случаи, ако времето го позволява, ще отворим острова за посетители околосредата, до края на месец април“, заяви Вълчева.

Както PoligrafF.net вече ви разказа, от тазигодина общинското корабче „Анастасия“ ще може да пътува и извън активния летенсезон. То бе преоборудвано според изискванията на Морска администрация и вечеима право да извършва курсове и през зимата. „Анастасия“ вече ще тръгва отМорската гара, където ще има инфо пункт, с междинна спирка Моста, ако времето го позволява. Все още не еясно дали курсове ще извършват и трите частни корабчета.

А поводи дабързаме към Острова има достатъчно. Администрацията на туристическия обект вечеподготвя ново меню за ресторанта и лекарната. Морските дарове отново ще бъдатосновен продукт, но рецептите и ястията ще бъдат разнообразени. Ще имаосигурени и повече места за сядане – на поляната край пристана ще бъдатпоставени дървени пейки и масички. Новости ще има и в музея.

„Целта ни е дапредоставим нещо ново и различно, така че посетилите острова миналата година даимат повод да дойдат отново“, коментира директорът на ОП „Туризъм“. За тази целсе подготвя и по-богата културна програма. Това лято Островът ще заложи на музикалнитесъбития и разнообразието от стиловете. Обсъжда се и изненада по случайоткриването, но поради липсата на точна дата, все още не е ясно какъв ще бъдеформатът.

„Миналата годинаимахме няколко културни събития – празника на Острова – 15-и август, който сеполучи незабравимо, участвахме и в един джаз фестивал. Тази година ще заложимна, така да се каже, клубните събития – музикални вечери, с осигурени по-късникурсове, за любителите на нощния живот“, поясни Вълчева.

Тя издаде, чевече има резервации за нощувки, ученически посещения и дори островна сватба.Интересът все повече расте с наближаването на сезона, още повече следобявяването на фестивала „Spirit of Burgas“. Засега очакванията са за още по-силно лято от миналото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега