Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ново огнище на антракс в Индонезия - 27 души са заразени с бацила

Ново огнище на антракс в Индонезия - 27 души са заразени с бацила

Има съмнения, че общо над 600 души може да са засегнати от заразата.

Районите Ponjong и Semanu в област Gunung Kidul и провинция Yogykarta, Индонезия, са застрашени от разпространението на антракс, след като 27 жители бяха наскоро заразени от консумацията на месо от мъртва крава. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи на България, с апел към сънародниците ни, възнамеряващи да посетят тези региони, да бъдат внимателни.

Антраксът е остро инфекциозно заболяване, което се причинява от микроорганизъм, наречен Bacillus anthracis, характеризиращ се със способността при попадане във външната среда да образува спори, които са изключително устойчиви. Човек може да се зарази при попадане на антраксни спори по кожата и лигавиците и при поглъщане, или вдишване на антраксни спори.

В зависимост от начина на заразяване са възможни следните клинични форми на заболяването от антракс: кожна, гастро-интестинална (стомашно-чревна), белодробна (дихателна). Лицата, изложени на въздействието на B. anthracis, не са заразни.

През втората половина на месец януари 2020 г. здравните власти в провинцията Yogykarta са установили, че около 600 жители на двата района биха могли да бъдат засегнати от антракс, а при 78 от тях са наблюдавани клиничните особености на това заболяване.

Случаите на отравяне с антракс многократно са констатирани в определени части в 22 провинции на Индонезия през последните няколко години. Най-честата причина за стомашно-чревната форма на антракс е консумацията на заразена храна, обикновено месо. Най-типичните симптоми на заразяването са: болки в корема, гадене, повръщане и повишена температура, кървава диария и повръщане на кръв. При съмнение за заразяване с антракс следва незабавно да се обърнете към лекар за осигуряване на антибиотично лечение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега