Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нощен велопоход, графити стенопис и светеща пътека в Седмицата на мобилността в Бургас

Нощен велопоход, графити стенопис и светеща пътека в Седмицата на мобилността в Бургас

Да се раздвижим!

Приказни герои ще помагат на учениците на 16-ти септември да пресичат пешеходните пътеки в близост до СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" от 08.30 до 09.30 часа. В същия ден в двора на ОУ "Елин Пелин" в к-с "Меден рудник" от 09.00 до 11.30 часа служители на КАТ, Българския червен кръст и Сдружение SOS - ПТП ще запознаят учениците с правилата за безопасно движение по пътищата и оказването на първа долекарска помощ.

Събитията са част от богатата програма на Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе от 16-ти до 22-ри септември в Бургас. Инициативата се организира от Община Бургас и Областния информационен център, а основната й идея е да се провокират жителите на града да се придвижват пеша, да карат колело или да използват друг алтернативен начин на придвижване в градска среда. Това би допринесло за намаляване използването на личните автомобили, както и отделянето на по-малко вредни емисии във въздуха, за по-чиста околна среда.

От понеделник до петък /16-20 септември/ ще пътуваме в приказния свят на Малкия принц с стрийт арт художника Насимо, който ще облагороди пространството около подлеза на "Операта".

Нощен велопоход ще събере ентусиасти, за да покаже необходимостта от използването на фарове, стопове и светлоотразителни ленти. Той ще се проведе на 18 септември /сряда/ от 19.00 до 20.00 часа и ще стартира от паркинга на Северния плаж до Солниците и обратно.

В четвъртък от 10.00 до 13.00 часа на площад "Тройката" ще се проведе изложение на електрически автомобили и скутери, а на следващия ден отново там в 11.00 часа ще бъде направена демонстрация за това как се използва основният инструмент за придвижване на незрящите - "Белият бастун".

През Седмицата на мобилността ще бъде продължена и добрата практика от придвижването с велосипед до работното място. "Всеки, който кара колело е мой приятел" е мотото на кампанията, с която бургаска фирма насърчава служителите си, които по този начин ще допринесат за опазване на околната среда.

На 22-ри септември от 10.00 до 21.00 часа пространството пред Пантеона в Морската градина ще се превърне в притегателна точка за всички, които желаят да научат малко повече за алтернативното предвиждане чрез открити тренировки, форумна част с лекции и разнообразни активности.

В късния следобед стотици отново ще застанат на старта на фестивала "Бургас Рън 2019", който се провежда за втора поредна година в града ни. Организаторите не са забравили и любителите на уличното изкуство и спорта, за които са подготвени различни демонстрации, забавни игри, състезания и изненади.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега