Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Няколко начина да държите вирусите надалеч

Няколко начина да държите вирусите надалеч

С промяната на времето и резките амплитуди на температурите, вирусите сякаш дебнат от всяка страна. Основният съвет за превенция на заразните заболявания е добрата хигиена, но съществуват и други навици, които можете да включите в дневния си режим. Те ще Ви помогнат да засилите имунната си система и да държите вирусите надалеч.

С промяната на времето и резките амплитуди на температурите, вирусите сякаш дебнат от всяка страна. Основният съвет за превенция на заразните заболявания е добрата хигиена, но съществуват и други навици, които можете да включите в дневния си режим. Те ще Ви помогнат да засилите имунната си система и да държите вирусите надалеч.

1. Заложете на имуностимулиращи храни - за закуска пригответе кисело мляко с плодове, добавете мед и лимон към чая и не забравяйте мощната пилешка супа. Заложете на сезонни плодове и зеленчуци, гъбите и морските дарове. Макар много хора да смятат тези храни за “бабини илачи”, те наистина помагат - дори науката го признава. Затова, в преходния сезон е добре да заложим на продукти, които ще осигурят необходимото на естествените защитни сили на организма ни.

2. Пробиотиците - естествените, които си набавяме с храната, както и таблетките също са добър съюзник в борбата с вирусите и инфекциите, които ни спохождат през есента и зимата. Консултирайте се с лекар за медикаментите, или просто включете в хранителния си режим т.нар. “ферментирали” храни като кисело мляко, туршия и др.

3. Проветрявайте дома и офиса. Полъхът свеж въздух ще прочисти помещението от вирусите и алергените. Все още температурите позволяват да открехнете прозорец, стига да не стоите на течение.

4. Спрете да докосвате лицето си с немити ръце. Макар да звучи странно, почесването на носа или тропването с пръсти по устните - действия, които правите неволно, увеличават вероятността да се заразите с вирус. Избягвайте тези паразитни движения като поставяте ръце на масата или под краката си, когато не ги използвате.

5. Носете си химикалка - може би най-щурият съвет, но и също толкова важен. Замислете се, че канцеларските материали преминават през минимум една чужда ръка, а често и през повече. Всеки един човек, който използва химикалката, е имал пряк контакт с нея и може да Ви сервира неприятна изненада, дори на пръв поглед да не е болен.

6. Солената вода е едно от естествените съкровища на природната медицина. Пригответе си разтвор, с който да прочистите носа и гърлото. Така ще “изгоните” от тялото си вирусите, които сте уловили през деня, още преди да са предизвикали инфекция. Използвайте за промивка на носа и гаргара на гърлото.

7. Някои специалисти съветват да си подложим по-висока възглавница, което да намали задържането на секрети в синусите и да подобри кръвообращението в тях. Оптималната поза е при 45 градуса наклон на тялото. 

8. Осигурете достатъчна влажност в стаята. Това е особено важно, ако в помещението работи климатик. Сухият въздух увеличава кашлицата и болките в гърлото. Ако не разполагате със специален уред, купа с гореща вода също може да свърши работа.

9. Изхвърлете носната кърпичка за еднократна употреба след... еднократната й употреба. Десетките влажни салфетки, натрупани по масата или бюрото, са разпространител на заразата. Освен че можете да предадете вируса на друг, това затруднява собственото Ви оздравяване.

10. Заложете на леките тренировки, които няма да отслабят организма Ви. Независимо дали сте здрави или страдате от началните симптоми на вирусна инфекция или простуда, в този сезон имате нужда от повече енергия. 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега