Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Няколко трика, с които да преборим есенната депресия

Няколко трика, с които да преборим есенната депресия

Септември вече върви към края си, а астрономическата есен настъпва утре. Макар синоптиците да обещават още слънчеви и топли дни, новият сезон е вече факт - дърветата започнаха да се изпъстрят в златно и червено, температурите се понижиха, а денят стана някак по-кратък.

Септември вече върви към края си, а астрономическата есен настъпва утре. Макар синоптиците да обещават още слънчеви и топли дни, новият сезон е вече факт - дърветата започнаха да се изпъстрят в златно и червено, а денят стана някак по-кратък.

В това време на годината у някои започват да се прокрадват първите знаци на есенната депресия - състояние на меланхолия и безпричинна тъга, които ни обхващат след края на лятото, на прага на зимата. Тези състояния имат както психологически, така и чисто физически прояви и причинители.

Можем да си обясним лошото настроение със забавянето на метаболизма и подготовката на тялото ни за новия сезон. Или пък с осъзнаването, че лятото, плажът, забавленията на открито вече приключват и скоро ще търсим топлината на дома.

Да се измъкнем от тези симптоми е лесно с няколко трика, които да запълнят вниманието ни, да приповдигнат настроението и да компенсират понижените температури навън с много слънчево настроение и топлина в сърцето.

1. Намерете си ново хоби, което не изисква занимания на открито. Можете да се запишете на кръжок или курс, да започнете нов спорт, или пък да хванете четките за рисуване у дома, да натрупате списък за четене, да започнете колекция или да набележите актьор/режисьор, с чиято филмография да се запознаете. Възможностите са стотици и има по нещо за всеки характер, всеки талант и всеки джоб. Намерете занимание, което Ви прави щастливи.

Включете и приятели. Можете да си направите и тематични събирания - ден за настолни игри, киновечер или да се редувате кой да посреща гости за закуска. По този начин събиранията Ви няма да спрат, а просто ще се трансформират в нещо различно и по-подходящо за новия сезон.

2. Направете обновление на дома си. Дори без драстични ремонти, интериорът може да се поднови с някои лесни и достъпни домашни проекти. Не се страхувайте да експериментирате и добавете цвят. Обновлението ще запълни доста от свободното Ви време, творческият процес ще приповдигне настроението Ви, а накрая ще се радвате на чудесни резултати. Можете да споделите ентусиазма си с голямо приятелско събиране.

3. Започнете серия експерименти в кухнята. През горещите летни дни вероятно нито Ви е било приятно да се въртите около печката, нито Ви се е ядяла топла храна. Е, когато температурите навън паднат, освен полезно, е и много приятно да похапнем нещо топло. Вместо стандартните рецепти, потърсете книга с различен тип кухня и обогатете кулинарните си умения.

4. Не започвайте нови диети. Те допълнително ще натрупат усещане за напрежение у вас и ще понижат градусите на настроението. Вместо това заложете на балансирано хранене, сезонни плодове и зеленчуци и храни, които повдигат имунитета. Поглезете се с натурален шоколад или дори с по-калорично удоволствие за по-усмихнат ден. Пробвайте есенен детокс режим.

5. Заобиколете се със спомени от лятната почивка или друго преживяване, което ще асоциирате с добро настроение. Усмихнатите снимки и сувенири от екскурзията ще Ви зареждат с положителни емоции през зимните месеци.

6. Планирайте кратка екскурзия през октомври или ноември. Дори един уикенд е достатъчен, за да Ви настрои, че дори през хладните месеци забавленията не са оставени на пауза. Кратката разходка в парка през почивните дни също е вариант, ако не можете да отделите време и средства.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега