Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОДМВР-Бургас с голямата колективна награда от "Полицай на годината"

ОДМВР-Бургас с голямата колективна награда от "Полицай на годината"

За 22-ри пореден път днес бяха отличени най-добрите полицаи за 2015. Голямата колективна награда "Полицай на годината" е за служителите на ОДМВР-Бургас. От началото на годината в ОДМВР-Бургас са образувани 1416 бързи и 142 незабавни производства, което поставя дирекцията на първо място в страната по абсолютен брой на делата с най-висок ефект за генералната превенция и за ограничаване на активността на престъпния контингент.

За 22-ри пореден път днес бяха отличени най-добрите полицаи за 2015.  Голямата колективна награда "Полицай на годината" е за служителите на ОДМВР-Бургас. От началото на годината в ОДМВР-Бургас са образувани 1416 бързи и 142 незабавни производства, което поставя дирекцията на първо място в страната по абсолютен брой на делата с най-висок ефект за генералната превенция и за ограничаване на активността на престъпния контингент.

Водени са 290 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици. Разкрити са 3 нарколаборатории за производство на синтетична дрога и 4 за производство на марихуана. Съществен дял заемат и усилията за овладяването на миграционната обстановка в региона и страната. Във вътрешността на страната структурите на дирекцията задържаха и 1018 имигранти, като повечето от успешните реализации са през последните месеци – септември и ноември 2015г.

Постигнат бе постоянен спад на регистрираните престъпления, включително и на извършваните над чужди туристи в курортните селища. Принципът на работа за подобряване на средата на сигурност бе наложен в партньорство с представители на посолствата на страните, чиито граждани традиционно избират за почивка курортите в района, туроператорските фирми и местната власт. Всичко това даде резултат, въпреки по-високия брой чуждестранни гости,  съобщават от пресцентъра на МВР.

Втората колективна награда бе дадена на граничните полицаи от Царево, справили се със засиления миграционен натиск. Трети подгласник са пак столични полицаи към Второ РУ при СДВР, разкрили група за кражби по столичните  спирки.

Голямата индивидуална награда „Полицай на годината 2015” получи младши инспектор Емануил Манолов от Пловдив. В извънработно време заедно с баща си предотвратил взломна кражба в Асеновград. Това не е първата му смела проява. През септември той и колегата му задържат крадец.

Първи подгласник в индивидуалните награди за полицай на годината е старши инспектор  Христо Палагачев от Смолян. Той хванал телефонен измамник, опитал да завлече жена с 250 000 евро. Втори подгласник е Златослав Атанасов от Малко Търново. Той предотвратил престъпления, свързани с нарушаване на граничния режим.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега