Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обама отлага удара по Сирия заради руското предложение

Обама отлага удара по Сирия заради руското предложение

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че руското предложение да се постави сирийският химически арсенал под международен контрол е "потенциално положително" развитие в конфликта и обеща да го проучи сериозно.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че руското предложение да се постави сирийският химически арсенал под международен контрол е "потенциално положително" развитие в конфликта и обеща да го проучи сериозно.

Обама каза, че ако се намери приемлива реализация на руското предложение за обезопасяването на сирийския химически арсенал, той е готов да направи пауза в плановете за нанасяне на военни удари по Сирия. Обама предупреди, че засега все още не е ясно дали ще може да се постигне "проверим и изпълним механизъм" за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, но подчерта, че дипломатическото решение за него е "несравнимо повече за предпочитане".

На въпрос за продължителността на подобна пауза – дни, седмици или повече - Обама на даде конкретен отговор. В интервю за Си Ен Ен Обама обаче предупреди, че трябва да се внимава за всякакъв опит за отклоняване на вниманието от страна на режима на Башар Асад и заяви, че промяната е резултат от американските заплахи за удари срещу Сирия за наказание на Дамаск, че е използвал химически оръжия.  

"Това е потенциално положително развитие, макар и да трябва да имаме едно наум за него. Трябва да кажа, че беше малко вероятно да се стигне дотук без сериозна военна заплаха за решаване на въпроса с употребата на химически оръжия в Сирия", заяви Обама в интервюто. То е едно от шестте, които президентът на САЩ даде за различни американски телевизии, за да защити политиката си по сирийския въпрос."Ще приемем това предложение сериозно", обеща Обама, който на 31 август обяви, че е взел решение за военна операция срещу режима на Башар Асад, но поиска разрешение от Конгреса, където резултатът от гласуването е неясен поради отрицателната позиция на конгресмени от двете партии.

В интервю за Ен Би Си Обама впрочем призна, че не е сигурен дали ще получи подкрепата на Конгреса за военна операция. На въпрос дали е уверен в положителен вот за военни удари срещу Сирия, Обама отвърна: "Не бих казал, че съм уверен. Вярвам в това, че конгресмените ще приемат въпроса много сериозно и ще го проучат внимателно.

"Обама заяви за Пи Би Ес, че е обсъждал потенциално дипломатическо решение за Сирия с руския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург миналата седмица."Водих такива разговори. Те са продължение на разговори, които водя от известно време с президента Путин", включително за обезопасяването на сирийските химически оръжия, посочи Обама.

Той заяви, че още не е решил дали ако Конгресът гласува против военна операция той все пак няма да даде заповед за нея.Междувременно Сенатът на САЩ отложи планираното за утре гласуване по проекторезолюцията за Сирия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега