Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обвиняемите за стрелбата срещу Митьо Очите остават в ареста

Обвиняемите за стрелбата срещу Митьо Очите остават в ареста

Апелативен съд – Бургас потвърди ареста на Радослав Димитров и Георги Иванчев, разследвани за опит за убийство на Димитър Желязков –Очите. Двамата за обвинени по чл.116 , ал1 ., т 6 , вр. с чл.115, вр. чл.18, ал 1 от НК – за това, че на 08.06.2016 г. в условията на независимо съизвършителство, всеки от тях е направил опит умишлено да умъртви Димитър Желязков с огнестрелно оръжие, като деянието е довършено, но не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици и престъплението е извършено по начин и средства, опасни за живота на мнозина.

Апелативенсъд – Бургас потвърди ареста на Радослав Димитров и Георги Иванчев, разследваниза опит за убийство на Димитър Желязков –Очите. Дваматаза обвинени по чл.116 , ал1 ., т 6 , вр. с чл.115, вр. чл.18, ал 1 от НК – затова, че на 08.06.2016 г. в условията на независимо съизвършителство, всеки оттях е направил опит умишлено да умъртви Димитър Желязков с огнестрелно оръжие, катодеянието е довършено, но не са настъпили предвидените в закона и искани отдееца обществено опасни последици и престъплението е извършено по начин исредства, опасни за живота на мнозина.

За това деяние законът предвижда наказание„лишаване от свобода от 15 г до 20г.“,“доживотен затвор или доживотен затворбез право на замяна“. Радослав Димитров и Георги Иванчев обжалватпред въззивната инстанция определението на Окръжен съд-Бургас, с което им еналожена най-тежката мярка за процесуална принуда “задържане под стража“.

След като се запознас направените по делото оплаквания, събраните доказателства и изслушастановищата на страните съдебният състав прецени, че определението на Бургаскияокръжен съд е правилно, обосновано и законосъобразно и следва да бъде потвърдено. Макар и в началнафаза на разследването, до този момент са събрани голям брой гласни, писмени ивеществени доказателства, както и заключенията на трите експертизи, от коитоможе да се направи обосновано предположение, че Димитров и Иванчев са извършилипрестъплението, по което за привлечени като обвиняеми.

Обвинението еподкрепено и от заключението на ДНК експертизата с установени  следи от обвиняемия Иванчев върху пистолет “Макаров“,с които според заключенията на трите експертизи е прострелян Желязков. Наличниса и свидетелски показания за попаденията от стрелбата на всеки един отобвиняемите, въз основа на които са и конкретно повдигнатите обвинения.  Съдът счита, чесъществува и реална опасност и двамата да се укрият, ако бъдат с по–лека мярказа неотклонение. Георги Иванчев е с предходно осъждане, в чийто изпитателенсрок е извършено настоящото престъпление.

Тежестта на предвиденото наказание заумишлено убийство и споделеното от самите Димитров и Иванчев в днешното съдебнозаседание опасение, че са застрашени, също  може да  ги мотивира да се укрият, е мнението навъззивния състав.Определението еокончателно и не подлежи на обжалване и протестиране

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега