Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Облагородяват междублокови пространства по програма "Моят град, моят квартал, моята улица"

Облагородяват междублокови пространства по програма "Моят град, моят квартал, моята улица"

Тя дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда.

На 4 март стартира приемът на заявления по новата ни програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица". Тя дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Важно е да се знае, че документът трябва да се представи по местоживеене - в деловодството на съответния Център за административно обслужване (районното кметство), подчертават от Общината.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

"Моят град, моят квартал, моята улица" ще функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. Ако програмата бъде подкрепена и провокира активността на бургазлии, ежегодно ще бъдат заделяни средства в бюджета на Общината за нейното продължение. При одобрен проект, примерно през настоящата 2020 г., за чието изпълнение финансовият ресурс не стигне, не е нужно да кандидатствате отново, а оставате записани за следваща възможност.

Община Бургас е готова при покана да изпраща свои експерти на събрания на органите на етажната собственост, за да дава разяснения по програмата на място. По същия начин се действаше и при прощъпулника на Националната програма за саниране в нашия град.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега