Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областна управа: Ситуацията е под контрол!

Областна управа: Ситуацията е под контрол!

Нови 20-40 литра на квадратен метър се очаква да паднат до края на деня.

Тежко е положението в следствие на проливните дъждове, които продължават да се изсипват над Бургаско и днес, но ситуацията е под контрол. Това увери областният управител Вълчо Чолаков на извънреден брифинг в Бургаската пожарна. По думите му, към момента съвместни екипи на отговорните институции работят по най-критичните точки, но бедствието е овладяно.

Общо пет населени места са с прекъснато електричество. Аварии има в Полски извор, Черни връх, Резово, Тръстиково, Синеморец, но екипи на EVN работят по отстраняване на щетите, посочи още Чолаков. Прекъсване на водоснабдяването няма.

87 сигнала са приети на тел. 112, като част от тях са били за бедстващи хора. Броят на загиналите в региона днес е четирима души - изчезнал е възрастен мъж от Полски извор, по един човек е починал в Ливада и Черни връх. Регистриран е и смъртен случай в Равнец, но към момента не се знае дали кончината му е в следствие на бедствието. Случаите се разследват, съвместно с прокуратурата, посочи директорът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов по време на брифинга. Той подчерта, че се касае за възрастни, трудноподвижни хора, които не са могли да реагират.

Сериозни инфраструктурни проблеми има на пътя Бургас - Средец, преди константиново, при яз. Мандра. По трасето има паднали дървета. Затворени са и отсечките между Братово и Полски извор и Братово и кв. "Долно Езерово". Асфалтов слой е отнесен от пътя между Черни връх и Полски извор. В района има и полуразрушено мостово съоръжение, посочи областният управител на Бургас. Река Велека е преляла край село Кости. По протежение на АМ "Тракия" има активирани свлачища, но те не влияят на проходимостта на аутобана.

Общият брой на язовирите, където има скъсвания на стените, е 7. Това съобщи Милош Кунчев от Държавната агенция, отговаряща за състоянието на язовирите. Четири са скъсванията на територията на община Бургас, 2 в Камено и едно в Айтос. Към момента застрашаващи населението преливания на язовири няма.  

Нови 20-40 литра на квадратен метър се очаква да паднат до края на деня, посочи Чолаков. Най-много дъжд се е изсипал над Карнобат, където са отчетени количества от 100-180 литра на квадратен метър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега