Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обменните бюра в Слънчев бряг под непрекъснато данъчно наблюдение

Обменните бюра в Слънчев бряг под непрекъснато данъчно наблюдение

Екипи на Националната агенция за приходите в Бургас извършиха масирани поверки на обменни бюра в курорта Слънчев бряг.

Екипи на Националната агенция за приходите в Бургас извършиха масирани поверки на обменни бюра в курорта Слънчев бряг. Десет от най-оборотните пунктове за обмяна на валута, собственост на две фирми, бяха подложени на 6-дневно непрекъснато наблюдение. Търговските обекти бяха предварително селектирани, това  са места за обмяна на валута с високи обороти, където същевременно се извършват сделки на границата на допустимата от закона 20-процентна разлика от курса за деня на БНБ.

Данъчните проверяваха отчетността на извършваните сделки, спазват ли се изискванията на наредбата относно подписването на бордерата и спазването на разликата от 20 на сто при извършването на валутната обмяна. За някои от проверените бюра, от туристи са се получили сигнали на тел.112 за подвеждаща и заблуждаваща информация. На една от фирмите, която държи 7 обменни бюра, ще бъде извършена и ревизия, уточниха от НАП Бургас.

От приходното ведомство напомниха също, че обменните бюра нямат право да рекламират сделки различни от сделките с валутата в наличност. Във всяко обменно бюро трябва на видимо място да бъде поставено и информационно табло. На обменно бюро в Несебър ще бъде съставен акт именно за липса на подобно табло вътре в помещението, където се извършват валутните сделки. От приходното ведомство в морския град напомниха, че сделката при обмяна на валута приключва с подписването на документа.

Касиерът в бюрото е длъжен да даде информация както за курса за обмяна на съответната валута, така и за общата стойност на сделката. Преди да подпишете документа, проверете дали коректно са описани сумата от съответната валута, обменният курс и общата стойност на сделката, съветват от НАП. Проверките са част от започналия засилен контрол на НАП по Южното Черноморие относно спазването на данъчно-осигурителното законодателство.

„След свързването на касовите апарати със софтуера на НАП можем и следим в реално време оборотите на търговските обекти. При съмнения за укриване на приходи се намесваме незабавно. Вече сме селектирали блиизо 300 фирми, които ще бъдат проверени за умишлено укриване на данъци. Нека всеки да печели от труда си, но и да заплаща дължимите данъци и осигуровки”, коментира директорът на НАП Бургас Румен Шарпов.

От началото на летния сезон бургаските данъчни са разкрили 31обекта, които са извършвали дейност без касови апарати. Сред по-фрапиращите нарушения са пазар, работещ без фискални устройства и паркинг, започнал дейност от края на юни, без да има издаден нито един фискален бон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега