Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обмислят доставки на израелски газ за страната и Югоизточна Европа

Обмислят доставки на израелски газ за страната и Югоизточна Европа

"Разглеждаме страните от региона на Средиземноморието и Израел като потенциални доставчици на газ за България и региона на Югоизточна Европа." Това заяви заместник министър-председателят по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев на двустранна среща с председателя на Националния икономически съвет на Израел проф. Ави Симхон.

"Разглеждаме страните от регионана Средиземноморието и Израел като потенциални доставчици на газ заБългария и региона на Югоизточна Европа." Това заяви заместникминистър-председателят по еврофондовете и икономическата политика ТомиславДончев на двустранна среща с председателя на Националния икономически съвет на Израел проф. Ави Симхон.

"Дветестрани имат неизползван потенциал за развитие на отношенията в областта наикономиката и енергетиката, а осигуряването на енергийната сигурност идиверсификацията на източниците на енергоресурси в региона на Близкия Изток,Средиземноморието и Балканите е неразделна част от постигането на политическа иикономическа стабилност", добави Дончев.

Участниците в срещата сеобединиха около идеята, че постигането на ефективно сътрудничество в областта наенергетиката в региона, включително и по линия на инициативата на ЕК заЕвро-средиземноморска газова платформа, може да послужи като основа за цялостно активизиране на отношениятамежду страните от района на Близкия Изток, Средиземноморието и Балканите.

По време на срещата бяха обсъденимерки за насърчаване на МСП, възможности за стимулиране на високотехнологичнипроизводства и старт-ъп компании. "България може да черпи от опита на Израел визграждането на научна инфраструктура, основана на центрове по компетентност включови за икономиката сфери", заяви вицепремиерът Дончев. Това е база за връзкамежду бизнеса и образователната система, която да стимулира създаването ипредлагането на съвременни, иновативни и икономически атрактивни продукти несамо на национално ниво.

Срещата се проведе в рамките наработното посещение на Българската делегация в Израел, водена отминистър-председателя Бойко Борисов. Като част от посещението вицепремиерътДончев ще проведе срещи и с почетния консул на България в Израел Мони Бар и снародния представител в Кнесета Йоси Бейлин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега