Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обмислят прекратяване на договори с некоректни концесионери на плажове

Обмислят прекратяване на договори с некоректни концесионери на плажове

Проверките по Българското Черноморие показаха множество нарушения в стопанисването на плажовете. Над 56 от концесионерите и наемателите на плажовете са получили уведомления за санкции и предписания. Според регионалния министър Лиляна Павлова, обаче, това няма да бъде достатъчно и към момента се обмислят и други мерки срещу некоректните партньори.

Проверките по Българското Черноморие показаха множество нарушения в стопанисването на плажовете. Над 56 от концесионерите и наемателите на плажовете са получили уведомления за санкции и предписания. Според регионалния министър Лиляна Павлова, обаче, това няма да бъде достатъчно и към момента се обмислят и други мерки срещу некоректните партньори.

"Безспорно при почти всички плажове установихме несъответствие и проблеми в няколко основни категории – най-вече нарушаване изискването за 50% свободна зона, проблеми със спасителите и хигиенните условия и наличното медицинско оборудване", коментира Павлова и допълни, че недобросъвестните концесионери и наематели са предупредени, че договорите им могат да бъдат прекратени.

Министърът напомни, че през 2012 година по нейно предложение са прекратени няколко договора поради системно неизпълнение на задълженията по тях и заяви, че смята след края на летния сезон отново да предложи да се пристъпи към такива мерки.

Павлова изрази възмущението си от арогантността на някои от концесионерите и чувството за безнаказаност заради увереността им, че могат многократно да си плащат глобите и да продължават да нарушават договорите. Като най-недобросъвестни изпълнители по договорите тя определи концесионерите на плажове в Слънчев бряг, Царево и Ахтопол. 

Годишните приходи от глоби са средно 1,5 млн. лева, докато, за сравнение, приходите от концесионни такси и наеми са около 10 млн. лв. Според министър Павлова някои концесионери и наематели непрекъснато намират начини да заобикалят правилата, но увери че този път върху тях ще се стовари цялата тежест на закона. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега