Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Образование, индустриални зони, социални центрове - акцентите в Бюджет 2018

Образование, индустриални зони, социални центрове - акцентите в Бюджет 2018

Проектобюджетът възлиза на 221 275 956 лева.

Образование, индустриални зони, социални центрове - това са акцентите в Бюджет 2018, който бе официално представен днес от кмета Димитър Николов и заместниците му, часове преди първото обществено обсъждане на финансовата рамка за тази година.

Проектобюджетът възлиза на 221 275 956 лева. 86 848 747 лева от тях представляват обща субсидия за делегираните от държавата дейности по Закона за Държавния бюджет на Република България за 2018 година и собствени приходи за държавно делегирани дейности. 95 965 549 лева общински приходи ще бъдат инвестирани в развитието на града. От Европа парите тази година възлизат на 38 461 660 лева.

По отношение на образованието, Общината ще продължи да обновява професионалните училища в града. Три средни учебни заведения ще получат нови физкултурни салони, а други шест ще бъдат обновени през настоящата 2018-а. До края на годината ще отвори врати иновативната детска градина "Пинокио" в ж.к. "Меден рудник", както и филиалът на ДГ "Ханс Кристиан Андерсен" в ж.к. "Лазур".

Амбициозните проекти в сферата на образованието са новата IT гимназия, филиалът на Художествената академия и Медицинският факултет, който очаква акредитация. Там Общината ще налее нови 600 000 лева. До дни се очаква да бъдат обявени паралелките за прием в Художествения филиал. Колкото до IT гимназията в ж.к. "Меден рудник", към момента все още няма национално финансиране, но кметът Николов изрази оптимистично мнение, че е възможно Общината да се справи със собствени средства.

Друг акцент в работата на администрацията тази година ще бъдат социалните дейности. Общината ще дофинансира програмата за лична асистенция, поради намаления бюджет от Социалното министерство. Собствените средства на местната администрация възлизат на 90 000 лева, което ще позволи да се запази бройката на назначените лични асистенти, както и часовете, за които им се заплаща.

Тази година се очаква да бъдат разкрити няколко нови дневни центрове за деца с увреждания, които да осигуряват социални услуги. Общо 30 нови детски площадки ще бъдат изградени в града - някои в ремонтирани междублокови пространства, други - на места, където са съществували кътове за игра, които са се амортизирали. Част от новите съоръжения ще бъдат изградени по инициатива на самите граждани.

Голяма част от бюджета ще бъде разходван и за инфраструктурни проекти, свързани с индустриалните зони. Тази година ще стартира и мащабният ремонт на бул. "Демокрация", както и въвеждането на Зона 30 с ограничена скорост в ж.к. "Възраждане". През 2018-а година с икономично LED осветление ще бъде огрят ж.к. "Изгрев". Ще продължи и развитието на подземната система за сметосъбиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега