Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обстановката в Старозагорско се нормализира

Обстановката в Старозагорско се нормализира

Oбстановката в Старозагорско се нормализира и успокоява, но за момента остава в сила обявеното бедствено положение на територията на общините Раднево, Гълъбово, Мъглиж и Николаево, съобщиха от областната управа след заседание на кризисния щаб.

Oбстановката в Старозагорско се нормализира и успокоява, но за момента остава в сила обявеното бедствено положение на територията на общините Раднево, Гълъбово, Мъглиж и Николаево, съобщиха от областната управа след заседание на кризисния щаб.

Вчера следобед е завършила евакуацията на жителите на с. Нова махала, чиито жилища са наводнени от придошлите води на р. Тунджа вследствие на скъсана дига над селото. Семействата в 6 къщи в наводнената част на селото са отказали евакуация и екипи пожарната периодично проверяват състоянието им и при необходимост са в готовност да реагират.Водата във водопреносната мрежа на с. Нова махала е годна за пиене. Нивото на водата спада, създадена е организация за доставката с високопроходима техника на храна и вода до жилищата в тази част на селото, където достъпът е ограничен заради водата.

Евакуираните от община Николаево хора са настанени в бившия пансион на гимназията в Николаево и в спортната зала в града. Около 60 души са настанени и в сградата на бившия завод Мототехника. На място има водоноска, а до края на деня ще бъдат доставени и 6 химически тоалетни.

В Гълъбово продължава укрепването на изградената дига около подстанцията и изпомпването на водата в района, за да бъде възстановена нормалната работа на съоръжението. В момента градът е на аварийно електрозахранване от Стара Загора и Мини Марица Изток.Бавно спада нивото на р. Сазлия, но вода все още преминава през скъсаната дига в близост до подстанцията. В Раднево нивото на реката също спада. Дигите се укрепват. От EVN информираха, че всички населени места в областта за захранени с електричество.

В област Стара Загора няма затворени и непроходими пътища. В района на с. Памукчии има полицейски патрул, тъй като на пътното платно все още има вода и преминавате през участъка трябва да е по-бавно.

От РЗИ призовават населението във всички засегнати населени места от наводненията в областта да не използват за питейно-битови нужди вода от местни водоизточници (кладенци).Продължава дарителската акция на БЧК за събиране на дезинфектанти, бутилирана минерална вода, препарати за лична хигиена и консервирана храна за населението в Николаево. Най-голяма е нуждата от консервирана храна, като за тази цел от областния щаб започнаха разговори с представители на големите хранителни вериги в региона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега