Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат вземане на нов дълг от 5 млрд. лева

Обсъждат вземане на нов дълг от 5 млрд. лева

Свръхдефицит от 4,2% на касова основа ще бъде записан в актуализирания вариант на бюджета, пише "24 часа". За да бъде покрит във финансовото министерство обсъдили вариант спешно емитиране на нов дълг от 5 млрд. лв.

Свръхдефицит от 4,2% на касова основа ще бъде записан в актуализирания вариант на бюджета, пише "24 часа". За да бъде покрит във финансовото министерство обсъдили вариант спешно емитиране на нов дълг от 5 млрд. лв. Планът бил това да стане в две емисии от по 2,5 млрд. лв. през ноември и декември. Най-вероятно книжата ще се продават на вътрешния пазар, като единият от двата дългови пакета може да емитира Фондът за гарантиране на влоговете в банките с държавни гаранции. Вече били сондирани мнения с банки, пенсионни фондове и застрахователи, за да се тества наличието на свободни пари.

Последните бюджетни разчети показали, че неизпълнението на приходите от митниците ще бъде 1,3 млрд. лв. В действащия бюджет прогнозното неизпълнение бе 400-600 млн. лв. Неяснотите около спрените европари затруднявали сметките.Източници на вестника твърдят, че сме получили неофициално обещание от Брюксел спрените плащания по една от двете временно замразени програми да тръгнат в началото на ноември.

Текущи одити по други европрограми обаче предвещавали нови 200 млн. лв. загуби заради нередности по проектите, извън вече признатите от България 153 млн. лв. по околна среда и регионално развитие."Не изключвам вероятността дефицитът да е над 3%. Предполагам, че в актуализирания бюджет ще има и средства за банковата система. Не съм видял текста. Ще го обсъдим със социалните партньори в понеделник, за да го гласуваме в сряда, и да го внесем в новия парламент", заяви вчера служебният премиер Георги Близнашки.

Също вчера обаче синдикати и работодатели обявиха бойкот на заседанието на тристранния съвет.БСК изпратиха официално писмо до вицепремиера Йордан Христосков. Те заявяват, че няма да участват в насроченото за 29 септември заседание и искат да получат материалите 2-3 дни преди него. КНСБ също обяви, че иска пренасрочване на обсъждането за 2 октомври.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега