Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат забрана педофилите да заемат определени длъжности

Обсъждат забрана педофилите да заемат определени длъжности

На днешното си заседание правителството ще разгледа промени в Наказателния кодекс. Сред тях се предвижда нов текст, който да позволява на съда да налага на извършителя на престъпления от сексуален характер срещу деца наказание лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност или да се упражнява определена професия или дейност.

На днешното си заседание правителството ще разгледа промени в Наказателния кодекс. Сред тях се предвижда нов текст, който да позволява на съда да налага на извършителя на престъпления от сексуаленхарактер срещу деца наказание лишаване от право да се заема определена държавнаили обществена длъжност или да се упражнява определена професия или дейност. Потози начин ще бъде предотвратена възможността осъдените да извършват дейности,които предполагат контакт с деца.

Изменение в още единзакон – за собствеността, ще бъде предложено на Народното събрание. То сеотнася до удължаване с три години на мораториума върху придобиването по давностна държавни и общински имоти. Целта е да се защитят в максимална степендържавният и общественият интерес, като в преходния период се предприематдействия за пълно установяване на неактувани и безстопанствени държавни иобщински имоти и за тяхното актуване.

Предстои министрите даодобрят срока и начина за възстановяване на средствата по сметки и депозити набюджетните организации в КТБ, чийто лиценз беше отнет. Предвижда се това дастане в срок до 1 февруари 2015 г. за сметка на средствата от централния бюджетчрез бюджетите на съответните първостепенни разпоредители, еднократно или натраншове – в зависимост от необходимостта от осигуряване на тези средства заизвършване на плащания от съответните бюджетни организации.

Това решение щепозволи да бъде възстановено финансирането на текущите дейности и проекти набюджетните организации, като публичният интерес бъде защитен без да сенакърняват правата на останалите вложители в банката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега