Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат центърът за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за областта

Обсъждат центърът за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за областта

Надграждането на системата за видеонаблюдение ще е изключително полезно за работата на МВР.

Общинският център за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за цялата област и да обхваща периметъра от Обзор до Резово чрез закупуването на аналитичен софтуер. Тази идея обсъдиха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, кметът на община Бургас Димитър Николов, директорът на ОДМВР - старши комисар Калоян Калоянов и шефът на охранителна полиция комисар Неделчо Рачев.

Надграждането на системата за видеонаблюдение ще е изключително полезно за работата на МВР по отношение на оперативно - издирвателните дейности и разкриването на престъпления, стана ясно от разговора. Превръщането на бургаския център в регионален ще позволи от едно място да се наблюдават входните и изходните артерии в населените места, както и вътрешните територии. Така при сигнали ще може да се проследява траекторията на движение на издирвани лица и автомобилите им.

Министър Радев разгледа на място Центъра за видеонаблюдение в Бургас и се запозна със системата за ранно оповестяване при наводнения, както и с настоящите възможности на софтуера. От разговора стана ясно, че при надграждане на системата в него могат да се обособят работни места за представители на МВР. Така ще се спести значителен ресурс за оперативно - издирвателните мероприятия на полицията и ще се повиши разкриваемостта на престъпленията.

Намеренията са новият софтуер да обвърже съществуващото видеонаблюдение по общини с това на АПИ, да го синхронизира и с външните камери на банки и големи фирмени сгради. Центърът в Бургас разполага със зала за кризисен щаб, където при необходимост могат да заседават представители на различни институции.

На голям екран в нея се излъчват избрани записи от камерите от различни точки. Три от мониторите в Центъра са свързани със системата на телефон 112, а част от камерите в града са с опция за 360 градусово наблюдение. Някои от камерите са поставени на подадени от полицията места след анализ на конфликтни зони с наситен брой инциденти или пътно транспортни произшествия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега