Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обучителен семинар се провежда днес на Бургаското летище

Обучителен семинар се провежда днес на Бургаското летище

В него участие взеха гранични полицаи, служители на звеното „Противодействие на бомбения тероризъм“ на СОБТ и служители на структурите „Летищна сигурност“ от МТИТС.

Обучителен семинар на МВР и Министерството на транспорта и съобщенията за реакция при откриване на взривни вещества и предотвратяване на инциденти с тях се провежда днес на летище Бургас. В него участие взеха гранични полицаи,  служители на звеното „Противодействие на бомбения тероризъм“ на СОБТ и служители на  структурите „Летищна сигурност“ от МТИТС.

В обучителната програма са включени презентации и практики за реакция при конкретни заплахи, както и действия при откриване на взривни вещества и предотвратяване на инциденти с тях.  Зам.-министър Красимир Ципов, припомни, че  подобни формати вече са проведени в София, предстои те да се мултиплицират и на всички български летища.

Въпреки, че няма данни за непосредствена заплаха от терористичен акт към България, Министерството на вътрешните работи е предприело всички необходими превантивни мерки в рамките на утвърдения Национален план за противодействие на тероризма, обясни Ципов. Осигурено е засилено полицейски присъствие, ГД “Гранична полиция“ и областните дирекции на МВР са изготвили необходимите планове.

Летище „Бургас“  има една от  най-модерните системи за контрол в България с въведен  така наречен електронен  гейт, където се минава с паспорти с  чип за биометрични данни, посочи Красимир Ципов. Той увери, че във връзка с летния сезон и очаквания засилен трафик е предприета допълнителна организация за присъствието на повече полицейски състав в Бургас и в курортите.

Един от приоритетите ни е да търсим възможност за осигуряване на повече средства за издръжка и за командироване на служителите. По думите му в общите усилия министерството разчита и на бдителността на гражданите, които да подават сигнали при всеки случай на забелязана нередност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега