Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас обучава младежи без квалификация и ги подпомага да започнат работа

Община Бургас обучава младежи без квалификация и ги подпомага да започнат работа

Община Бургас и Министерство на труда и социалната политика подписаха договор, насочен към младежи до 29-годишна възраст, които не са ангажирани с обучение, образование или са извън работна заетост през последните минимум 4 месеца, както и не са регистрирани в дирекция "Бюро по труда" през последните 12 месеца.

Община Бургас и Министерство на труда и социалната политика подписаха договор, насочен към младежи до 29-годишна възраст, които не са ангажирани с обучение, образование или са извън работна заетост през последните минимум 4 месеца, както и не са регистрирани в дирекция "Бюро по труда" през последните 12 месеца. Целта на проекта е младежи в риск да получат квалификация и помощ в намирането на работа.

Проектът №BG05M9OP001-1.002-0041 "Активиране на младежи от уязвими групи към обучение и заетост на територията на Община Бургас" е финансиран по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-1.002 "Активни", Приоритетна ос 1 "Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места.

Участниците в проекта са млади хора, изложени на риск от социално изключване и маргинализация, поради ранно отпадане от образование, демотивирани от наличие на трудности, породени от религиозни и етнически специфики, произхождащи от семейства с нисък социален статус и населяващи сегрегирани квартали на община Бургас. 

Проектът предвижда идентифициране на 102 лица, от посочените рискови групи, установяване на контакт с тях и включване на 65 от идентифицираните младежи в обучения за придобиване на професионална квалификация по следните професии: градинар, барман, работник поддръжка на сгради, помощник-възпитател, помощник-готвач и социален асистент.

След успешно приключване на обучението на младите хора (65 души преминали специализирани обучения) ще им бъде осигурена субсидирана заетост от партньорите по проекта в качеството им на работодатели за период от 6 месeца. След изтичане на срока, в който е осигурена субсидирана заетост на лицата, съответния работодател си запазва правото по своя преценка в зависимост от степента на удовлетвореност от демонстрираните качества и професионални резултати при изпълнения на служебните задължения на наетите служители да им предложи постоянна заетост.

Останалите 37 младежи ще бъдат подпомогнати към успешна професионална реализация като съответно 16 от идентифицираните млади хора ще бъдат насочени да се запишат в подходяща образователна институция за продължаване на образованието, а 21 ще бъдат насърчени към активно търсене на работа и регистрирани в дирекция "Бюро по труда".

С изпълнение на настоящия проект ще се даде възможност неактивните младежи да получат нужното образование, подходяща работна заетост и натрупат професионален опит, които са основна предпоставка за успешна дългосрочна реализация на трудовия пазар и пълноправно участие в обществения живот.

Партньори по проекта са:

* Общинско предприятие "Туризъм"
* Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти"
* ОДЗ №1 "Морска звезда"
* ОДЗ №2 "Звездица Зорница"
* ОДЗ №3 "Звънче"
* ОДЗ №4 "Калина Малина"
* ОДЗ №6 "Ран Босилек"
* ОДЗ №10 "Славейче"
* ОДЗ №13 - Общностен център за ранно детски развитие и родителска подкрепа "Надежда"
* ОДЗ №14 "Изгрев"
* ОДЗ №15 "Моряче"
* ОДЗ №17 "Веселушко"
* ЦДГ №2 "Андерсен"
* ЦДГ №4 "Калинка"
* ЦДГ №7 "Синчец"
* ЦДГ №10 "Слънце"
* ЦДГ №14 "Здравец"
* ОДЗ № 16 "Детелина"
* ЦДГ №35 "Теменуга"
* ЦДГ "Ракета", с. Твърдица

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега