Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Карнобат ще отстранява допуснати дефекти заради незавършено саниране

Община Карнобат ще отстранява допуснати дефекти заради незавършено саниране

*Снимка: АрхивПроверка на място на жилищна сграда на бул. „България“ № 1 в Карнобат направи Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 във връзка с разпространената в медиите информация за недобро състояние на саниращи се жилищни сгради в града. Сградата се реновира в рамките на проект „Повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор в град Карнобат“, финансиран от оперативната програма, в който са включени общо 16 жилищни блока, съобщават от МРРБ.

Проверка на място на жилищна сграда на бул. „България“ № 1 в Карнобат направиУправляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 въввръзка с разпространената в медиите информация за недобро състояние на саниращисе жилищни сгради в града. Сградата се реновира в рамките на проект „Повишаванена енергийната ефективност в жилищния сектор в град Карнобат“, финансиран от оперативнатапрограма, в който са включени общо 16 жилищни блока, съобщават от МРРБ.

В резултат на проверката е установено, че строително-монтажните работи посградата са временно спрени поради неподходящи метеорологични условия. Катодоказателство е представено писмо на  Националния институт пометеорология и хидрология и Заповедна книга със заповед на проектанта по част„Архитектура“, съгласувано със строителния надзор и инвеститорския контрол, заспиране на всички дейности, които ще компрометират качественото изпълнение наобекта.

Като мотив за това е посочено, че заради високата влажност на въздуха,ниските температури и евентуалното замръзване на шпакловката или мазилкатамогат да предизвикат дефекти.Поради незавършените дейности по покривната конструкция инеблагоприятните климатични условия са констатирани течове по тавани и стени вжилищата от последните етажи.

Като временна мярка за спиране на течовете е изискано отбенефициента – Община Карнобат, да се покрие цялата покривна конструкция, включителнострехите, с  полиетиленово фолио, донастъпване на благоприятни условия за окончателно завършване на работата по нея.Преди стартиране на строителството общината ще трябва да предприеме и всичкизаконови мерки съобразно нормативните изискванията в областта за отстраняванена строителните дефекти, настъпили в резултат на консервацията на строежа.

Всъщия срок от бенефициента е изискано да възложи на фирмата-изпълнителизвършване на допълнителни строително-ремонтни работи за отстраняване навиновно допуснатите грешки, недостатъци, както и всички появили се дефекти почасти от домовете на живущите.Отправенитекъм бенефициента препоръки и тяхното изпълнение са обект на последващ контролот страна на УО на ОПРР, като при констатирано неизпълнение или при липса на нужнотокачество ще бъде наложена финансова корекция върху стойността на отпуснататабезвъзмездна финансова помощ по проекта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега