Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие: Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в града

Община Поморие: Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в града

Районната здравноосигурителна каса отказва да сключи договор с МБАЛ Поморие за извършване на изследвания от пакет „Клинична лаборатория”, включващи изследванията на кръв, урина, хормони, туморни маркери и др.

Утре, 30май 2017 г., от 15.30 ч., ще се проведе спешно заседание на Общински съветПоморие. Повод за извънредната сесия е внесената докладна записка отуправителя на МБАЛ Поморие д-р Женя Караилиева относно отказа на Районнатаздравноосигурителна каса /РЗОК/ – Бургас да сключи договор с МБАЛПоморие за извършване на изследвания от пакет „Клинична лаборатория”, включващиизследванията на кръв, урина, хормони, туморни маркери и др. 

Като мотивза отказа, директорът на РЗОК-Бургас посочва Наредба за медицинските дейности,съгласно която договор може да се сключисамо ако на територията на здравния район няма други лечебни заведения,сключили договори с НЗОК за изпълнение на специализиранимедико-диагностични изследвания. СпоредРЗОК-Бургас такова лечебно заведение в Поморие вече има и това е СМДЛ „ЛИНА” ЕООД. В отказа си, директорътна РЗОК-Бургас посочва и номера на сключения с лаборатория „ЛИНА” договор, койтое с дата 02.05.2017 г.   

В докладнатаси, д-р Караилиева излага пред общинските съветници факта, че заявлението наМБАЛ Поморие за сключване на договор с РЗОК е подадено преди заявлението, подаденоот СМДЛ „ЛИНА”.  Вместо да се произнесепо заявлението подадено първо от МБАЛ-Поморие, РЗОК обработва подаденото второзаявление от СМДЛ „ЛИНА” и договор се сключва с ЛИНА ЕООД, без да се споменаватмотиви.

„Считаме, че административният орган РЗОК превратно е тълкувал закона,неправилно е приложил разпоредбите му, поради което е провел незаконосъобразнапроцедура и е издал незаконосъобразна заповед.”, пише още в докладната до общинскитесъветници.  

Предвидгорното, очаква се на утрешното заседание Общински съвет Поморие да възложи науправителя на МБАЛ Поморие д-р Караилиева и на кмета на Община Поморие ИванАлексиев да предприемат необходимите действия за обжалване на издаденатазаповед от РЗОК-Бургас пред управителя на Националната здравноосигурителна каса/НЗОК/, пред Административен съд-Бургас, пред Комисията за защита наконкуренцията и пред всички компетентни държавни институции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега