Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие: И новият министър счита претенциите ни към санаториума за неоснователни

Община Поморие: И новият министър счита претенциите ни към санаториума за неоснователни

Вижте какво написа Красимир Каракачанов в писмо до кмета Иван Алексиев.

В отговор на поредното писмо до Министерството на отбраната, във връзка със затварянето на Военния санаториум в Поморие, новият министър Красимир Каракачанов официално уведоми кмета Иван Алексиев, и в частност поморийци, че претенциите им са неоснователни. Ето какво писмо е получено в Общината на крайморския град:

"За имота в Поморие не са налице отчуждителни преписки, тъй като терен с площ от 7 470 кв. м, е предоставен безвъзмездно от общината на Министерството на войната за „…постройка Дом за почивна станция на инвалидите…” с Решения на Градски общински съвет на гр. Анхиало от 1931 г. и 1932 г.  (…) на 16.05.2017 г. е образувано адм. дело № 5611/2017 г. по описа на ВАС – Петчленен състав, по което все още няма постановен съдебен акт.
Съобразно изложените факти, считам, че не са налице основания за реституционни претенции от страна на община Поморие към имот с идентификатор…”

Кметът Иван Алексиев реагира с отворено писмо, изпратено до медиите. Ето какво написа градоначалникът:

"Уважаеми  господин  Каракачанов,
Благодаря Ви за отделеното време за отговор, но без да предявявам повече каквито и да е претенции, моля Ви да отговорите публично на мен, на моите съграждани и на 72-та уволнени служители:
Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Поморие (Военният санаториум) в активите на коя държавна или частна структура е към настоящия момент?
Ще започне ли да функционира санаториумът по предназначение, и кога?
Ще бъдат ли възстановени трудовите правоотношения на всички уволнени служители?
Искрено се надявам, че най-накрая ще получим отговори на тези въпроси, които вълнуват не само мен и останалите без работа и доходи специалисти, но и хилядите пациенти, които ежедневно се интересуват от възможността да използват услугите на болницата за рехабилитация в Поморие.

Уважаеми господин Каракачанов,
След поредното писмо с подробно описание на причините, възпрепятстващи намирането на адекватно решение на казуса Военен санаториум, едно нещо остава сигурно – броячът, отмерващ времето от затварянето на Военния санаториум, който към днешна дата показва 119 дни. До кога?"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега