Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие иска държавен имот за изграждане на нов жилищен квартал

Община Поморие иска държавен имот за изграждане на нов жилищен квартал

Новият квартал ще представлява комплекс от сгради, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи, отговарящи на международните стандарти.

Кметът Иван Алексиев поиска от държавата безвъзмездно прехвърляне на терена на бившето Военно поделение (зад Винпрома) в полза на община Поморие. Имотът е държавна собственост, с площ от 49 785 кв.м и е застроен с 21 на брой масивни сгради. Искането е адресирано до Министерския съвет чрез Областния управител на област Бургас.

В мотивираното си искане кметът изразява желанието на Община Поморие да стане собственик на имота, за да го благоустрои и отдели за изграждане на нов жилищен квартал в гр. Поморие. Намерението на Общината е да изработи подробен устройствен план за изграждане на самостоятелни поземлени имоти, върху които ще се учреди право на строеж на лица с установени жилищни нужди, а върху някои от тях ще се построят социални жилища.

Новият квартал ще представлява комплекс от сгради, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи, отговарящи на международните стандарти. Локацията на имота позволява лесна и бърза комуникация с общинския център и удобен достъп до необходимата инфраструктура.

Изграждането на подобен квартал би осигурило нови жилища на повече граждани и едновременно с това ще създаде по-добър стандарт на живот, пише в писмото си кметът Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега