Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие кандидатства с проект за създаване на "Дом на изкуствата"

Община Поморие кандидатства с проект за създаване на "Дом на изкуствата"

Той ще се помещава в бившия Пионерски дом.

Община Поморие успешно внесе свое проектно предложение по Програмата Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция за програмен период 2014-2020 г., за реконструкция на паметник на културата в културен център "Дом на изкуствата" в Поморие.

Проектът е за изграждане на културен център в сградата на бившия Пионерски дом, която е културна ценност от местно значение. Проектът включва реконструиране на сградата, възстановяване на автентичния й вид и превръщането й, заедно със съществуващата танцова зала към Центъра за работа с деца, в нов културен център и Дом на изкуствата.

Партерът на сградата ще се обособи като Арт-клуб с изложбени площи. Стаите на етажа ще се оформят като ателиета за актьорско майсторство, рисуване, моделиране и пеене. Танцовата зала и сервизните помещения също ще бъдат основно ремонтирани, а сградата – изцяло санирана.

"Проектът ще бъде реализиран в партньорство с турския град Инедже, с който ни свързват дългогодишни отношения. Именно Инедже е родното място на поколения тракийски българи, които през 1913 година са били изселени от родното си място и чиито потомци днес живеят в Поморие. Партньорството в този проект е още една стъпка към приятелството, което от дълги години свързва двата града", каза кметът Иван Алексиев.

Проектните дейности, освен че ще превърнат старата сграда в Поморие в "Дом на изкуствата", ще модернизират природната местност "Чамлак" в Инедже, чрез изграждане на пешеходни пътеки, велосипедни маршрути и нови туристически съоръжения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега