Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие награди най-добрите си спортисти

Община Поморие награди най-добрите си спортисти

Това е нашето признание към Вашия труд, към спортистите на община Поморие. Едно огромно благодаря за всичко, което правите, защото по този начин Вие представяте своето родно място. Независимо в кой клуб се състезавате, всеки Ваш личен успех е успех за нашия град и за страната ни. Спортът е дисциплина, хъс и сила, той ни учи, че дори и да паднем, трябва отново да се изправим и да продължим смело напред.

Товае нашето признание към Вашия труд, към спортистите на община Поморие. Едноогромно благодаря за всичко, което правите, защото по този начин Виепредставяте своето родно място. Независимо в кой клуб се състезавате, всеки Вашличен успех е успех за нашия град и за страната ни. Спортът е дисциплина, хъс исила, той ни учи, че дори и да паднем, трябва отново да се изправим и дапродължим смело напред. Това каза кметът Иван Алексиев на церемонията понаграждаване на най-добрите спортисти от община Поморие за 2018 година.

Освенче пожела още много високи постижения на състезателите и техните треньори,кметът разкри ключови стъпки от стратегията за развитието на спорта вследващите няколко години. Сред тях са: обновяването на спортен комплекс –Поморие (бивш медицински пансионат); обновяването на двора на СУ „Иван Вазов”(прогимназиален етап на обучение), който да се превърне в модерна детска футболнаакадемия; изграждането на скейтпарк и построяването на мечтаната от всичкимногофункционална спортна зала.След добрите новини, споделени от кмета, се пристъпи към дългоочакванотонаграждаване на десетте най-добри спортисти за 2018 г. Поради равен брой точкина някои от състезателите в отделните клубове, почетната десетка бе в разширенсъстав.

Кметът Иван Алексиев лично връчи наградите на отличниците, а именно:

Димитър Петров от Айкидо клуб „Поморие 97”

Веселина Хрусафова от Айкидо клуб „Поморие 97”

Кремена  Ковачева отСпортен клуб „Атлет 2004”

Костадин Иванов от Общински хандбален клуб "Поморие"

Мирослав Коев от Общински футболен клуб "Поморие"

Мирослав Бонев и Емилия Джелебова от Клуб по спортни танци„Поморие”

Давид Абрашев и Гергана Велкова от Клуб по спортни танци „Поморие”

Борислав Митев от Спортен клуб по борба „Спартак”

Стефани Музакова от Общински младежкиспортен клуб "Циклон"

Тодор Тузлуков от Общински младежкиспортен клуб "Циклон"

Отборно за Пламен Божков, Валентин Мавродиев, Никола Иванов РуменДеляков и Тодор Тузлуков от Общински младежкиспортен клуб "Циклон"

Врамките на церемонията тази година бе подкрепена и една личнакауза – тази на олимпийската надежда Стефани Музакова от Общински младежкиспортен клуб „Циклон“. Благодарение на всичките си постижения до момента,Стефани е единственият поморийски спортист, който има реални шансове да съберенеобходимата квота за участие на олимпиадата в Токио през 2020 година, за товаобаче са ѝ необходими средства и по-добри условия за подготовка. На специалнопоставена за целта видеостена подкрепата си към каузата дадоха Световнаташампионка по борба Станка Златева и народният представител Ася Пеева.

Всеки,който желае да помогне на Стефани да развее българския трибагреник в Токио,може да посети сайта ѝ http://www.stefanimuzakova.comи да се запознае по-подробно с инициативата.Редомс уважението към всички талантливи деца и младежи, Община Поморие отдаде почити към най-възрастния спортен деец в града – Стоян Йовчев. Стоманата, кактовсички го наричат, е на 86 години, но дори и след пенсионна възраст не сеотделя от спортните среди. Това е и човекът, който преди всяко футболнопървенство в Поморие плисва менчето с вода за кадем на отбора. Йовчев беудостоен с приза „Рицар на спорта”, а наградата му бе връчена от директора надирекция „ОКТХДС” Желязко Страволемов.

Отновобяха раздадени и плакети „Поморийска гордост”, които се присъждат на изявениспортисти от община Поморие, състезаващи се за други клубове. Атанас Атанасов –регионален експерт в Министерството на младежта и спорта награди отличените:

Иван Недев – състезател по тенис на маса

Ансамбъл по Художествена гимнастика с треньор Рада Вражева

Лъчезар Георгиев – бокс

Теодор Скумов – плуване

За „Треньор на годината” бешеопределен Георги Вражев от Спортен клуб по борба „Спартак”.

Отличието бе връчено отпредседателя на Общински съвет - Поморие Адам Адамов, който използва случая, зада изрази и подкрепата си към кампанията на Стефани Музакова.Емоциите от всички отличия приповдигнаха настроението, но заусмивките в публиката се погрижиха още: грациите от Ансамбъла по художественагимнастика с треньор Рада Вражева; талантите от Клуб по спортни танци „Поморие“с треньор Никола Абрашев и специалните гости от Boriana Dance, които омагьосахазрителите с уникалното си светлинно шоу.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега