Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие получи държавен имот, за да изгради нов парк

Община Поморие получи държавен имот, за да изгради нов парк

Имотът се намира на ул. „Хан Кубрат“ и е с площ от 2314 кв. м.

Правителството предостави безвъзмездно правото на собственост върху имот- частна държавна собственост на община Поморие, област Бургас. Имотът сенамира в гр. Поморие, ул. „Хан Кубрат“ и е с площ от 2314 кв. м, заедно спостроените в него сгради.

Досега имотът е управляван от областния управител наБургас. След прехвърлянето му на община Поморие теренът ще се използва за изгражданеи поддържане на общодостъпна крайбрежна зона за отдих (парк). Предвижда се дабъдат обособени нови алеи, богато озеленени места за отдих и кътове за детскиигри.

„Мястото е уникално и разкрива великолепна морска гледка. В непосредствена близост е до старата църква „Преображение Господне”, новото рибарско пристанище и крайбрежната алея. Изключително съм благодарен на Правителството и лично на премиера Бойко Борисов за днешното решение, защото смятам, че то значително ще допринесе за увеличаване туристическия потенциал на града”, каза кметът Иван Алексиев.

Очаква се с благоустрояването на имота да се увеличи туристическияпотенциал на района, да се намали шумовото натоварване, да се създадат условияза здравословна градска среда, както и да се осигури достъп до публичнитепространства на хора с увреждания.

„Дълги години теренът запустяваше, като макар и заграден, беше опасен. Убеден съм, че след като го благоустроим, той ще се превърне в един от най-предпочитаните паркове по българското Черноморие”, добави още Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега