Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие с Етикет за иновации и добро управление

Община Поморие с Етикет за иновации и добро управление

На официална церемония в Пловдив вицепремиерът Томислав Дончев връчи на кмета Иван Алексиев престижния европейски приз – Етикет за иновации и добро управление на местно ниво – част от стратегията на Съвета на Европа.

На официална церемония в Пловдив вицепремиерът Томислав Дончев връчи на кмета Иван Алексиев престижния европейски приз – Етикет за иновации и добро управление на местно ниво – част от стратегията на Съвета на Европа.

На събитието присъстваха заместник-министърът на регионалното развитие Иван Аспарухов и кметовете на останалите седемнадесет общини заслужили Етикета.Община Поморие получава признанието за втори път, след като през 2013 г. защити успешно кандидатурата си. Второто отличие е със срок на валидност до 2017 г.Кандидатурата на Община Поморие обхваща периода от началото до 2014 г. до сега, като бяха представени доказателства по всички критерии за добро управление, заложени от Съвета на Европа. Тя бе разгледана и оценена от Комисия от независими експерти, определена от Съвета по децентрализация на държавното управление към Министерски съвет и назначена със заповед на министъра на регионалното развитие, който е и председател на Комисията.

Беше направено и представително анкетно проучване сред гражданите на общината от независима организация, назначена от Секретариата на Комисията.Етикетът гарантира на гражданите демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добрите практики при изпълнението на публични политики.

„Присъждането на Етикета е признание, че отговаряме на най-високите стандарти за една общинска институция. Това, че го получаваме за втори път е гаранция за последователността в нашата работа и доказателство, че политиката на управление следва европейския модел и е насочена към прозрачност, честност и пряко участие на гражданското общество. Тук е мястото да благодаря на всички служители на Община Поморие, защото всеки от тях е допринесъл за това признание с работата си и с идеите си. Уверен съм, че наградата ще ни мотивира още повече, защото освен признание, тя е и задължение да бъдем по-отговорни и прецизни в изпълнение на служебния си дълг.”– каза кметът Иван Алексиев по повод високата оценка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега