Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината: 3000 трошки са премахнати от бургаските улици

Общината: 3000 трошки са премахнати от бургаските улици

Бракуването на старите возила е задължение на собствениците, но понякога с проблема се справя и самата Община.

3 000 излезли от употреба автомобили са били премахнати от бургаските улици за последните 9 години. Тези данни оповестиха от пресцентъра на Община Бургас днес, напомняйки на гражданите, че бракуването на старите возила е задължение на собствениците и неспазването на тази отговорност подлежи на глоба.

Припомняме Ви, че този казус наскоро бе поставен и от новия обществен посредник на Бургас - Тодор Стамболиев. Повод за разясненията на омбудсмана бе сигнал на бургазлия, недоволен от акта, който му е бил съставен от  общинските екослужители за това, че не е премахнал излезлия си от движение автомобил.

Истината е, че във все по-препълнения с автомобили град Бургас още има стари, излезли от употреба возила, които заемат паркоместата на новите и дразнят съседи и минувачи, коментират от Общината. Съществуват механизми за "институционално" мотивиране на собствениците, но нерядко се случва с проблема да се справи и самата администрация.

Цялата процедура от установяване на излязло от употреба МПС до неговото принудително преместване в център за разкомплектоване изисква спазването на законови процедури и срокове, които не могат да бъдат нарушавани. За съжаление, понякога тя може да продължи 6 и повече месеца.

Въпреки тромавата процедура, през 2008-а година Общината стартира акция по премахването на излезлите от движение коли, паркирани на територията на Бургас. От началото на 2017-та до момента са извършени 115 проверки, 308 са съставените констативни протоколи, има 22 издадени заповеди за принудително преместване на ИУМПС /излезли от употреба моторни превозни средства/. 215 такива автомобили са премахнати доброволно и със заповеди за принудително преместване.

Статистиката за последните девет години е още по-внушителна:

- 4 107 съставени констативни протоколи;

- 427 издадени заповеди за принудително преместване;

- Освободили заемания терен - 29 78, доброволно и със заповеди за принудително преместване.

При констатиране на изоставен автомобил, бургазлии могат да сигнализират на "Денонощен дежурен телефон на Община Бургас" - 056/84 15 60 или на горещия телефон в дирекция "Околна среда" - 056/84 38 91.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега