Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината: Има потенциална опасност за разпространение на западнонилска треска

Общината: Има потенциална опасност за разпространение на западнонилска треска

Място за паника няма, успокояват от администрацията.

Съществува потенциална опасност от разпространение на вируса на западнонилската треска в Бургас, предупреждават от Общината. Място за паника няма, успокояват от администрацията. За момента има недоказано, но съществуващо съмнение за една-единствена жена от нашия град, която проявява голяма част от симптомите на това заболяване. За съжаление, напълно сигурно е, че 3 от откритите 6 мъртви щъркела край село Атия в съседната община Созопол са носители на вируса на западнонилската треска.

В отговор на потенциалната опасност, през следващите дни Община Бургас ще проведе засилени дезинсекционни мероприятия на местата, където се събират много хора, и в биотопите, където се развъждат комари. Именно комарът е преносител на този вирус, който разболява предимно животни и най-вече птици, но е опасен и за хората.

Общината също така предупреди всички болници на своя територия да следят внимателно за евентуални случаи на западнонилска треска, защото тя се диагностицира трудно. 80% от заразените не проявяват никакви симптоми. При останалите 20% признаците на болестта са много подобни на грип - температура, болки в тялото, отпадналост, подуване на лимфните възли.

При 1% от заболелите изходът е летален и предизвикан от впоследствие развит енцефалит или менингит. Това са основно възрастни и хора с отслабена имунна система, съвсем малки деца. Това лято смъртни случаи от западнонилска треска има в Сърбия, Гърция, Румъния, Косово, Италия.

Когато излизате сред природата, препоръчително е да си носите и използвате репелент. При най-малки съмнения отидете при личния си лекар и му ги съобщете. Мерките за недопускане на комари у дома са разнообразни - мрежи на прозорците, инсектицидни лампи, спрейове, електрически устройства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега