Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината: Нямаше конкурс за феста на рибата заради ниския бюджет за провеждането му

Общината: Нямаше конкурс за феста на рибата заради ниския бюджет за провеждането му

Общината се е обърнала единствено към Георги Енчев заради опита му.

Община Бургас не е провеждала конкурс за избор на организатор на тазгодишния Фестивал на рибата и виното, тъй като бюджетът в размер на 20 000 лева е под границата, записана в закона като задължителна за провеждането на такъв. Това обясни зам.-кметът д-р Лорис Мануелян в отговор на питането на председателя на комисията по туризъм към Общински съвет Живко Табаков.

Припомняме Ви, че той внесе питане по темата, в което поставя общо 8 въпроса. По думите му, “създалата се ситуация (с фестивала/бел.ред.) е крайно неприемлива, уронваща престижа на Бургас и хвърляща петно върху иначе добрия замисъл на фестивала”. Като основни проблеми той посочва оскъдното количество риба, изобилието от месо на скара, както и откритата кайма с изтекъл срок на годност.

Д-р Мануелян посочи, че Общината се е обърнала единствено към Георги Енчев (от популярния музикален дует Румънеца и Енчев), заради опита му в организирането на сродни събития в цялата страна. Фондацията му е била предварително набелязана и администрацията е изпратила покана за оферта само на него.

Зам.-кметът посочва, че бюджета на културната програма е излязъл 34 800 лева, което включва хонорарите на избраните изпълнители, изграждането и оборудването на сцената. Допълнителни разходи са направени за шатрите, рекламните материали, охраната и др. дейности, като разликата над отпуснатите от Общински съвет 20 000 лева са покрити от фондацията на Енчев.

В отговора на Общината се посочва, че над 10 000 души са посетили само вечерните програми на фестивала, когато се провеждаха музикалните концерти. В рамките на трите фестивални дни били продадени близо 1 000 кг риба и над 500 литра вино. Статистиката за месото и бирата липсва.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега