Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината: Продължава почистването на улиците в Бургас, очакват се поледици

Общината: Продължава почистването на улиците в Бургас, очакват се поледици

Продължава почистването на пътните артерии на територията на община Бургас. До този момент са изразходвани 500 тона сол и пясък за обработката на основните маршрути. Почистването на тротоарите, площите пред офисите и търговските обекти, е ангажимент на собствениците на общите части и имотите, припомнят от Общината.

Продължава почистването на пътните артерии на територията на община Бургас. До този момент са изразходвани 500 тона сол и пясък за обработката на основните маршрути. Основните пътни артерии са проходими. Днес започна обработка на второстепенните улици. Почистването на тротоарите, площите пред офисите и търговските обекти, е ангажимент на собствениците на общите части и имотите, припомнят от Общината.

Надлез "Владимир Павлов", пешеходните улици "Александровска" и "Богориди", се обработват с химически препарати, както и пътищата Бургас - Ветрен и Бургас - Сарафово. Служители на фирма "Титан" и затворници извършват ръчно почистване около спирките и училищата. Обработват се трасетата на градския транспорт, обществените сгради, спирките и училищата.

Рано сутринта днес е имало проблем с почистването на пътя до село Драганово, както и Изворище - Банево. Заради забавянето на почистването в някои участъци, няма да бъдат платени разходите на две от отговорните фирми - "Титан" и "БКС", обяви кметът Димитър Николов.

Няма селища без електричество. Аварията в селата Извор и Маринка вече е отстранена, възстановява се електрозахранването в село Твърдица.

До края на тези седмица времето ще се характеризира със засилена атмосферна динамика. Усложнената обстановка създава условия за образуването на поледици и заледявания по пътищата.

През нощта ще е облачно, като на повечето места ще вали сняг и само по крайбрежието той постепенно ще преминава в дъжд и са възможни поледици. Ще духа умерен до силен вятър предимно от североизток. Ще е студено, с преобладаващи минимални температури между минус 11 и минус 6 градуса, а по Черноморието от минус 2 до 3.

Община Бургас препоръчва на всички свои жители и гости да се съобразят с метеорологичната обстановка. Да не се предприемат излишни пътувания. За да не се образуват поледици, които могат за причинят опасност и травми на хората, всички собственици на търговски обекти трябва да почистят тротоарите.

Специализираната техника на фирмите за снегопочистване и поддържане  работи непрекъснато, а екипите са в денонощно дежурство. Специалисти от общинска администрация извършват непрекъснати проверки и следят за обстановката, за да може при необходимост да се предприемат своевременни мерки за намаляване на последиците за населението и инфраструктурата. 

При критична ситуация хората могат да звънят на спешния телефон 112 или 84-15-60 /денонощен дежурен при Община Бургас/ и  да подават коректна и точна информация, за да бъдат резултатни действията на специализираните органи за ограничаване на последиците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега