Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината: Финансовата рамка стана причина за спиране на поръчката за басейна в "Славейков"

Общината: Финансовата рамка стана причина за спиране на поръчката за басейна в "Славейков"

Обществената поръчка за проектиране и изграждане на „Спортен комплекс с покрит басейн“ в к-с „Славейков“ бе прекратена, тъй като нито един от участниците не се вмества в гласуваната в края на миналата година от Общински съвет Бургас финансова рамка за поемане на дълг в размер на 11 699 859 лв. с ДДС.

Обществената поръчка за проектиране и изгражданена „Спортен комплекс с покрит басейн“ в к-с„Славейков“ бе прекратена, тъй като нито един от участниците не се вмества в гласуваната вкрая на миналата година от Общински съвет Бургас финансова рамка за поемане надълг в размер на 11 699 859 лв. с ДДС. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Оказва се, че сумата, предвидена за проекта, не е достатъчна за изпълнението на целия проект, който предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортистите и помещения за треньори, съдии и журналисти, футболно игрище с размери 100 на 65 метра с настилка, съобразена с изискванията на УЕФА, паркинг зона и т.н.

Кандидатствалите фирми са дали оферти с милион и повече лева над тазифинансова рамка, поясняват от администрацията.Поради тази причина, Община Бургас смята, че има обективнообстоятелство за прекратяване на процедурата.

Предстои обявяване на нова такава, в която ще бъдат заложени нови параметри на заданието, така че проектът да се вмести в параметрите на гласуванотоот Общински съвет решение и договореното финансиране.

Припомняме Ви, че се предвижда инвестиционният проект да се финансира от “Регионален фонд за градско развитие” АД и европейската инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони JESSICA.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега