Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината включва и родителите в кампанията за здравословно хранене в училищата

Общината включва и родителите в кампанията за здравословно хранене в училищата

Градоначалникът посочи, че Общината има готовност при интерес да въведе и опция за електронни заявки на дневно или седмично меню през е-платформа.

"Концепцията на  общинската програма за здравословно хранене в учебните заведения предвижда да  се разшири оптимално обхвата й. Следващата стъпка е да включим и родителите", заяви на работна среща между представители на Агенцията по храните, РЗИ, директори на учебни заведения и наематели на училищни столове кметът Димитър Николов.

Градоначалникът посочи, че Общината има готовност при интерес да въведе  и опция за електронни заявки на дневно или седмично меню през е-платформа. Той подчерта, че резултатите от въвеждането на програмата за здравословно хранене към момента са положителни. Поради тази причина от администрацията смятат за важно тя да бъде разширена.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева уточни, че през календарната 2017 г. е предвидена мащабна кампания за популяризиране на здравословното хранене, която включва различни активности с родителите.

По време на срещата беше дискутирана и  идеята да бъде създадена работна група, която да изготви конкретни предложения за асортимент от  здравословни храни, които могат да се предлагат в училищните павилиони. Те ще бъдат подготвени от представители на Общината, директори на учебни заведения и наематели на училищни столове. Списъкът ще бъде предоставен за одобрение на компетентните институции, за да се официализира.

Идеята е по този начин  да се осигури по-голяма вариативност и опция за избор в полза на здравословните продукти, като едновременно се спазят изискванията по всички действащи стандарти, обясни зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега