Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината глобява строители, които замърсяват

Общината глобява строители, които замърсяват

Половината от издадените актове са за замърсяване на уличното платно с кал и земна маса при излизане на камионите и строителната техника от обектите с непочистена ходова част, а останалата половина - за замърсяване на зелените площи, които се намират в съседство.

Само за ден общинските еко инспектори провериха шест строителни обекта в града и съставиха четири акта за нарушение и два констативни протокола с предписания на техническите ръководители на строежите.

Половината от издадените актове са за замърсяване на уличното платно с кал и земна маса при излизане на камионите и строителната техника от обектите с непочистена ходова част, а останалата половина - за замърсяване на зелените площи, които се намират в съседство.

Другите два обекта получиха констативни протоколи с предписания за недопускане на строителните машини да напускат строежа непочистени, да не замърсяват околното пространство с прахови частици и да не нарушават спокойствието на живеещите в близост граждани в часовете определени в Наредбата за опазване на обществения ред  - 14.00-16.00 и 22.00-08.00ч. в делнични и 14.00-16.00 и 21.00-09.00ч. в почивни дни.

При един от обектите след издаден акт за замърсяване преди няколко дни, строителят е излял временна бетонова площадка, недопускаща замърсяване на гумите на строителната техника при товарене и разтоварване на строителните материали.

От началото на годината до сега при извършени проверки на строителни обекти на територията на град Бургас са съставени общо 7 констативни протоколи с предписания и 13 акта за допуснати замърсявания. За изминалата 2016-та година инспекторите от дирекция "Околна среда" в Община Бургас са извършили над 1000 проверки на строителни обекти. Проверени за този период са общо 1036 строежа, а резултатите от тях са - 199 съставени предписания, 75 акта за нарушения и 75 наказателни постановления.

Най-честите нарушения, които общинските еко инспектори установяват при проверки на строителните обекти са замърсяване на съседните тротоари, улици и градинки със строителни отпадъци, кал и земни маси, натрупване и разхвърляне на строителни материали извън границите на обекта и липсваща ограда на строежа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега