Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината и местният парламент осъждат проявите на насилие от треньори

Общината и местният парламент осъждат проявите на насилие от треньори

Община и Общински съвет с обща декларация срещу неетичното отношение между треньори и възпитаници.

"Община Бургас и местният парламент категорично осъждат проявите на насилие от треньори, спортни кадри и други отговорни лица - към състезатели, по време на тренировъчния процес, състезания и други спортни мероприятия" - с това общо изявление администрацията реагира на разпространените в медиите и социалните мрежи кадри с треньорка, която дърпа ушите на своя възпитаничка.

Във връзка със случая бе изготвена специална декларация, която ще бъде изпратена до всички клубове. В нея положиха подписите си зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет Калчо Белов, както и всички нейни членове.

Припомняме Ви, че скандалът се завъртя около треньорът по художествена гимнастика и председател на спортен клуб "Олимпия" - Бургас - Елена Симеонова, която бе заснета да дърпа ушите на своя възпитаничка. Ръководителката бе обвинена в тормоз и неетично поведение, което разгорещи дебатите около цената на спортните успехи.

Единодушната позиция на подписалите декларацията е, че целта на спорта е не само постигане на индивидуална дисциплина, резултати, получаване на отличия, но той е средство, особено по отношение на подрастващите, за възпитаване на морал, етика и за изграждането им като личности.

"Призоваваме бургаските клубове да спазват стриктно нормите на спортната етика и морал във вътрешните си взаимоотношения. При наличие на следващ сигнал за подобни прояви на насилие, няма да се поколебаем да сезираме компетентните органи и институции", се казва в декларацията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега