Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината купува ново корабче, което да вози туристи до Ченгене скеле

Общината купува ново корабче, което да вози туристи до Ченгене скеле

Новият плавателен съд ще се включва в графика на транспорта от и до острова в пиковия сезон, но основната му мисия ще бъде да вози туристи до рибарското селище.

В рамките на нов проект, с който Общината ще кандидатства по ОП "Региони в растеж", ще бъде закупено ново корабче с капацитет, съизмерим с този на катамарана "Анастасия". Новият плавателен съд ще се включва в графика на транспорта от и до острова в пиковия сезон, но основната му мисия ще бъде да вози туристи до Ченгене скеле.

Това обявиха от пресцентъра на администрацията днес. Както вече Ви разказахме, местната власт възнамерява да превърне рибарското селище в етнографски комплекс. Идеята е кътчето да представя рибарските бит и занаяти, типични за региона. В етнокомплекса ще се организират и различни интересни занимания за посетителите.

Освен това, в рибарското селище ще има площад с място за пикник, зона за разходки на открито, крайбрежна алея и паркинг. Ще бъде облагороден и самият бряг с открита и покрита лодкостоянка, където новото корабче ще може да акостира.

Проектът е част от по-мащабна идея, която от администрацията са озаглавили "Силата на водата". В нея влиза и създаването на нов пристан на Света Анастасия, изграждането на спа кът в Акве Калиде и ремонтът на фасадата на храм "Св. Св. Кирил и Методий".

Всички обекти, включени в проекта, имат туристическа стойност, и са обединени от идеята за водата като богатство на Бургас. Дори външното възстановяване на църковната фасада било обвързано с названието "Силата на водата", тъй като храмът е сакралното място, където според българската християнска традиция децата получават своето кръщение. А то се извършва с вода.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега