Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината обмисля нови пътни връзки от и до ж.к. "Меден рудник"

Общината обмисля нови пътни връзки от и до ж.к. "Меден рудник"

Очаква се проектът да бъде внесен за разглеждане от Общински съвет още през предстоящата сесия през месец април.

Общината обмисля изграждането на нови пътни връзки от и до ж.к. "Меден рудник", така че трафикът в двете посоки да бъде облекчен, а тапите в час пик - освободени. Това заяви кметът Димитър Николов в ефира на БНР - Бургас.

Очаква се проектът да бъде внесен за разглеждане от Общински съвет още през предстоящата сесия през месец април, макар все още да няма изчисления за това колко ще струва осъществяването им и откъде ще дойдат средствата. Ясно е само, че част от ремонтите ще трябва да станат с пари на АПИ, тъй като става дума и за трасета от републиканската пътна мрежа.

"Тръгвате по съществуващия голям булевард „Александър Георгиев Коджакафалията“, в посока Твърдица. След като завършат вляво жилищните блокове на зоната, там, най-вероятно, ще има голямо кръгово, наляво ще се завива в посока през зелената зона долу и защитената местност, в посока- съществуващата бензиностанция на „Лукойл“. Там, с една пътна развръзка, която трябва да уточним с Агенция „Пътна инфраструктура“ и имаме намерение да създадем алтернатива на връзката за централната част на града. Което, според нас, ще облекчи голяма част от това напрежение", обясни Николов.

По думите му, ще се търси четирилентова пътна връзка, която да поеме голяма част от увеличаващия се трафик от и до набиращия все по-голяма популярност комплекс. Проектът ще бъде амбициозно начинание, тъй като включва екологични оценки и отчуждителни процедури, за които Общината се надява да получи съдействието на Общински съвет.

Успоредно с това администрацията обмисля две големи кръгови кръстовища – на първия светофар и на връзката с „Горно езерово“, както и локален път – от „Меден рудник“ в посока кръстовището с „Горно езерово“. Той ще е алтернативен за живеещите в зони „А“ и „Б“, които шофират към пътен възел „Юг“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега