Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината пуска нова атракция - разходка с лодка по езерото Вая

Общината пуска нова атракция - разходка с лодка по езерото Вая

Община Бургас пуска нова атракция за жителите и гостите на града. Това лято, любителите на природата ще могат да си подарят разходка с лодка по езерото Вая. В момента текат приготовленията за стартиране на услугата. Общо десет каяка ще бъдат на разположение на бургазлии и гостите на града – шест от тях двуместни и четири едноместни.

Община Бургас пуска нова атракцияза жителите и гостите на града. Това лято, любителите на природата ще могат даси подарят разходка с лодка по езерото Вая. В момента текат приготовленията застартиране на услугата. Общо десет каяка ще бъдат на разположение на бургазлиии гостите на града – шест от тях двуместни и четири едноместни.

„Вече има решение на Общински съвет. Взехме това решение,защото искахме да предоставим на гражданите и гостите на града нещо по-различнои да дадем връзка на града със съществуващите езера, което е нещо уникално занашия град. Набираме и персонал, който да има някакъв опит. Поканили сме даучастват бивши състезатели по гребане. Ще осигурим средства за безопасност ивече сме закупили спасителни жилетки с различни размери”, заяви в интервю за радио „Фокус“ директорът на Общинско предприятие „Спортниимоти“ – Живко Иванов.

Разходките ще се осъществяват вограничена част от езерото, маркирана с шамандури. Преди да се качат в каяка,гражданите ще преминават кратък инструктаж, за да се осигури безопасността импо време на разходката. Езерото ще се охранява, ще бъдат поставени осветителнитела и указателни табели.

Цените вече са определени, поясниИванов. Възрастните ще заплащат по три лева на час. В случай, че искат разходкатаим да продължи по-дълго от три часа, цената ще бъде 10 лв. Запенсионерите, децата и учащите возеното с каяк за час ще е 2 лева, а за над тричаса те ще заплащат по седем лева. 

Припомняме ви, че през 2013година бяха изградени 4 пристана с плаващи потони, свързани със стационарен кейна брега. Мястото вече е любимо както на почитателите на риболова, така и занаблюдаване на птици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега