Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината стартира незабавно обработката срещу тигровите комари

Общината стартира незабавно обработката срещу тигровите комари

Общината стартира незабавно обработката срещу тигровите комари, още преди да излязат резултатите от изследванията на съмнителните мостри, обясни Нели Бойчева от "Дезинфекциозна станция" Бургас ЕООД. По думите й, вече са направени няколко профилактични опушвания със студен аерозол в района на кооперацията, където бяха открити екземпляри от вида "тигров комар". Бойчева успокои още, че този вид не е чак толкова опасен за човека и паниката около случая е излишна.

Общината стартира незабавно обработката срещу тигровите комари, още преди да излязат резултатите от изследванията на съмнителните мостри, обясни Нели Бойчева от "Дезинфекциозна станция" Бургас ЕООД. По думите й, вече са направени няколко профилактични опушвания със студен аерозол в района на кооперацията, където бяха открити екземпляри от вида "тигров комар". Бойчева успокои още, че този вид не е чак толкова опасен за човека и паниката около случая е излишна.

„Направихме обработки на имагото около тази зона, както и в шахтите. Не можем да кажем нищо със сигурност дали това са от вида, докато не излязат резултатите от изследванията от Националняи център по заразни и паразитни болести”, обясни Бойчева в ефира на радио "Фокус". Тя сподели, че са взети проби от центъра в София и са заложени капани за проверка на видовете.

"Те трябва да са заразени, за да бъдат опасни. Това е много малко вероятно. За тигровия комар се вземат същите мерки за ограничаване на популацията на комарите, които са характерни за нашата зона. Всичко, което е необходимо, ние го правим”, категорична бе Бойчева. Тя подчерта, че продължава и текущата обработка срещу местните видове.

Припомняме ви, че граждани занесоха в РЗИ Бургас възрастни комари със съмнение, че са от този вид. Екземплярите бяха открити в района на нотариална кантора и жилищна кооперация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега