Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съвет каза "да" на Зелената зона

Общински съвет каза "да" на Зелената зона

Зелената зона ще функционира през активния летен сезон, между 9:00 и 20:00 часа, без почивен ден.

Общински съвет каза "да" на Зелената зона в района на Приморски парк. Предложението бе посрещано със смесени чувства от представителите в местния парламент, но въпреки дебатите то бе прието. Зелената зона ще функционира през активния летен сезон, между 9:00 и 20:00 часа, без почивен ден.

Докладната бе внесена за разглеждане от Общински съвет от името на кмета на града Димитър Николов, с бележка, че предложението е формирано на база желанията на живущите в района на ж.к. "Лазур".

”Увеличеният брой на автомобили на територията на гр. Бургас и засиления трафик през летния сезон в зоната, граничеща с Приморски парк налага да се предприемат мерки по ограничаване на случаите на неправомерно паркиране около блоковите пространства”, пише в докладната на Николов. 

Съветникът от групата на БСП Евгений Мосинов посочи, че това е пореден опит за въвеждане на Зелена зона в града, като посочи, че предишните опити са били неуспешни. Той бе категоричен, че не може да подкрепи предложението, тъй като то представлявало фенансово възпрепятстване на гражданите и гостите на града до зона за обществено ползване от изключително значение.

"Зелената зона не увеличава паркоместата, а налага регулация", посочи съветникът, но бе опониран от Диян Димов от ГЕРБ, че предстои увеличаване на паркоместата в района, а в периферията му имало достатъчно безплатни паркинги. Целта на "Зелената зона" била да облекчи паркирането за жителите на крайморския жилищен комплекс.

В рамките на днешното заседание на Общински съвет бе приета и друга докладна, касаеща платеното паркиране в града. Годишният стикер за абонаментно паркиране в Синята зона стана 60 лева. Според ОП "Транспорт", тази цена щяла напълно да обезпечи поддръжката на системата. Стикерът за втори автомобил пък стана 120 лева.

До този момент месец паркиране в Синята зона струваше 43 лева. Управителят на ОП "Транспорт" мотивира увеличението със скока на минималната заплата, както и с честата подмяна на стикерите при смяна на автомобил от страна на гражданите и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега