Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветник предлага ремонт на локално платно в центъра на Бургас

Общински съветник предлага ремонт на локално платно в центъра на Бургас

Да бъде ремонтирано локално пътно платно в центъра на Бургас. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ Георги Чавдаров, който е входирал докладна в Общинския съвет. В предложението той е уточнил, че се касае за отсечка с дължина около 200 метра, която е и „синя зона“.

Да бъде ремонтиранолокално пътно платно в центъра на Бургас. Това предлага общинският съветник отГЕРБ Георги Чавдаров, който е входирал докладна в Общинския съвет. В предложениетотой е уточнил, че се касае за отсечка с дължина около 200 метра, която е и„синя зона“. Въпросният участък е от края на ул. „Гурко” по бул. „Демокрация”до края на ул. „Св.Св.Кирил и Методий”. Асфалтовата настилка е остарявала иосеяна с неравности.

„Булевард„Демокрация” е една от големите пътни артерии в града с интензивен автомобиленпоток и в двете посоки, като тенденцията е той да се увеличава. Освен посоченияучастък, от ремонт се нуждае и тротоара между бул. „Демокрация” и локалнотоплатно, успоредно на булеварда. Той е надигнат от големи чинари, чийто коренирушат тротоарните плочи и така участъкът става труден за преодоляване.Пешеходците са затруднени и използват локалното платно, което е предпоставка заинциденти”, посочва в мотивите на докладната си Чавдаров.

Общинският съветникот ГЕРБ е насочил вниманието и към бетонирана шахта на ул. „Св. Св. Кирил иМетодий” 58 с неустановена дълбочина. Плочата й е амортизирана и  пропаднала, а в краищата ѝ се е образувалотвор. Съществува сериозна опасност от пропадане и така да пострада някой.

„Моето предложениее да бъде ремонтиран посоченият участък на локалното платно, както и тротоара.Също така да бъде поставена нова бетонна плоча. Друга идея, заложена вдокладната, е  и изграждане на велоалея врайона, която да свързва вече съществуващата зона за колоездачи наул."Гурко" с бул. „Богориди“, коментира още Чавдаров.

Към докладната еприложена и подписка от граждани, които също настояват за рехабилитация наотсечката. В предложението е посочено конкретният размер на необходимитесредства да бъде определен от експертите от отдел „Строителство” в общинаБургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега