Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветници: Да не се допуска и ден без спешна кардиохирургична помощ!

Общински съветници: Да не се допуска и ден без спешна кардиохирургична помощ!

Както вече Ви информирахме, стартирана е и петиция в защита на здравното заведение.

Да бъде намерено решение, което да гарантира, чежителите на Област Бургас ще продължат да разчитат на спешна и квалифицирана кардиохирургичнамедицинска помощ. За това призовават общинските съветници от ГЕРБръководството на УМБАЛ Бургас АД, с мажоритарен собственик Министерството наздравеопазването.

Десетки граждани сигнализираха най-голямата група вместния парламент, след като се разбра, че действащата към момента кардиохирургичнаболница разглежда като възможност напускането на града. Както вече Ви информирахме, стартирана е и петиция в защита на здравното заведение.

От официална позиция на УМБАЛ Бургас АД става ясно, чете са провели търг за отдаване под наем на помещения за кардиохирургия, като сасе явили повече от един кандидати. От университетската болница заявяват, че според тях вБургас е необходимо да има кардиохирургична клиника и тази дейност трябва дабъде държавна.  Да се извършва в държавнолечебно заведение, за да не се стига до подобни ситуации, в които две частникомпании водят спор, който може да ощети пациентите.

„Като пряко избрани представители на жителите наБургас ние не вземаме страна на нито една от болниците, а искаме да защитиммаксимално интереса на нашите съграждани”, пишат общинските съветници.Позицията им продължава така:

"В тази връзка за нас е важно да знаем, че независимоот вътрешноведомствените отношения между лечебните заведения няма да бъдедопуснат вакуум. А именно за определен период от време Бургас да остане безкардиохирургична спешна помощ.  За нас е недопустимо такъв вакуум да съществува дори иедин ден, защото ще платим най-високата цена – човешки животи. Не беше далеч времето, когато в Бургас нямаше таковаспециализирано лечебно заведение.

Всички помним как пациенти, които се нуждаехаот спешна помощ на място, пътуваха с линейки в други градове.Вярваме, че УМБАЛ Бургас АД отдава помещенията си поустановения ред и спазва законодателството на Р България.Много е важно, обаче, да се отбележи, че тук не ставадума за отдаване на търговска площ. В случая залогът е здравето и живота нахората от цялата област.

През летния сезон и на хиляди туристи.Затова настояваме ръководството на УМБАЛ Бургас АД данамери и обяви скоро публично решение, което да гарантира достъп на неотложнакардиологична помощ, на най-високо равнище, за нашите съграждани. Бургазлии имаха възможност да се лекуват от добриспециалисти, работещи със съвременна техника. Няма да се съгласят с компромисенвариант".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега