Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветници предлагат 100 IT студенти да се обучават без такси в Бургас

Общински съветници предлагат 100 IT студенти да се обучават без такси в Бургас

Студентите ще са първи и втори курс от специалностите "Компютърни науки" и "Софтуерно инженерство".

Със средства от бюджета на Община Бургас да бъде подпомогнатообучението на 100  студенти  в областта на IT сектора. Това предлагат общински съветници от групата на ГЕРБ. Докладната е входирана за разглеждане и ако срещне одобрението на Съвета, по 50 студенти ще се обучават безплатно в двата бургаски университета - "Проф. д-р Асен Златаров" и БСУ.

Студентите ще са първи и втори курс от специалностите "Компютърни науки" и "Софтуерно инженерство", а отпуснатите средства щепокриват себестойността на семестриалните такси. Припомняме Ви, че миналата година ОбС реши да подпомогне 60 студенти от двата университета. Сега обаче съветниците считат, че броят им е твърде недостатъчен, за да се покрият нуждите на сектора.

Привличането наголеми компании в тази област пряко се повлиява от наличието на развитиуниверситетски специалности, осигуряващи необходимия им кадрови ресурс, посочват авторите на докладната.Идеята е да се продължи подпомагането настудентите, започнали през предходната учебна година и продължаващи във вторикурс, както и да бъде подпомогнато обучението на 20 студенти първи курс отУниверситет  „Проф. д-р  Асен Златаров” и 20 студентипърви курс от Бургаски Свободен Университет.

Средствата за първиясеместър на 2017 г. са предвидени в бюджета на Община Бургас, а за вториясеместър ще бъдат предвидени в бюджета за 2018 г. При подбора на студентите, които ще бъдат включени в тази програма,всеки университет ще назначи комисия, включваща и представители на Общинскисъвет – Бургас и на Община Бургас, както и да разработят критериите, по коитоще бъдат класирани кандидатите.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега