Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници решават за почетните граждани и наградата "Сребърен кръст"

Общинските съветници решават за почетните граждани и наградата "Сребърен кръст"

Съветниците приеха и да наградят с Почетна значка учениците Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев.

Започна 32-рото редовно заседание на Общински съвет - Бургас. В дневния ред влизат над 45 точки. В рамките на днешните обсъждания, бургаските общински съветници ще трябва да решат кого да наградят със званието Почетен гражданин на Бургас и дали да направят Точно Русев Кавалер на "Сребърния кръст".

Заседанието започна с технически проблем, свързан с таблетите, използвани от съветниците за гласуване. Загубеното време обаче бе бързо наваксано, тъй като в дневния ред първите докладни бяха посветени на наградите, които ще бъдат раздадени на Никулден. Дебати нямаше. Съветниците единодушно приеха връчването на отличията на всички предложени.

Припомняме Ви, че тази година Общинската администрация ще присъди най-високото си отличие - Кавалер на “Сребърния кръст на Свети Николай” на обичания български музикант и композитор Тончо Русев. За "Почетен гражданин" бяха одобрени всички номинирани. А те са четирима заслужили нашенци - певицата Янка Рупкина, художника Руси Стоянов, д-р Вида Буковинова, историк-краевед, както и футболиста Иван Претъргов. 

Съветниците приеха и да наградят с Почетна значка учениците Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев, които загасиха горящ автомобил в района на Търговската гимназия.

До края на деня съветниците ще трябва да дадат съгласието за откриването на нова детска градина „Пинокио“ в Районен център – ж.к. "Меден рудник", както и за изграждането на нова детска и спортна площадка в ж.к. "Славейков". Отново в дневния ред фигурират и докладни за разпореждане с общински имоти.

Днес ще стане ясно и дали в "Ченгене скеле" ще има улица "Консервна".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега