Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници се събраха за 41-вото си заседание

Общинските съветници се събраха за 41-вото си заседание

Днес ще се нищят горещите теми за преместваемите обекти и Зелената зона.

Започна четиридесет и първото редовно заседание на бургаския Общински съвет. В дневния ред на местния парламент са включени 32 редовни точки и 2 извънредни. Програмата за днешното заседание бе приета с 39 гласа "за", 0 "против" и 0 "въздържали се".

Днес ще бъдат разгледани различните предложения за промени в Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на Община Бургас.

Припомняме Ви, че това е една от най-горещите теми в местната администрация в момента. Основните изменения са свързани с отдаването под наем на временните обекти през летния сезон, както и унифицирането на външния облик на централните части от Бургас, които са и най-посещаваните от туристи точки.

Другата гореща тема на деня е Зелената зона в "Лазур" и край Морската градина, която трябва да заработи от месец май. Съветникът Живко Табаков предлага тя да работи само в делничните дни, а не както е заложено в регламента - всеки ден от активния туристически сезон.

Съветниците ще трябва и да решат дали Общината да закупи система за мониторинг на качеството на въздуха и газ анализатор за измерване на вредните емисии от отработили газове на автомобилите, както предлагат съветниците от ГЕРБ.

В предварителния дневен ред бяха включени и четири питания. Съветникът от групата на БСП Кирил Петков пита за Спортния комплекс в парк "Изгрев", представителят на ГЕРБ Калояна Живкова отправя питане за състоянието на връх Шилото, Георги Дракалиев - за замърсяването на атмосферния въздух и бъдещето на бившето училище „Христо Ботев” в с. Извор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега